Epheli Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Dostałem od kolegi taki modeli, więc zacząłem robić na luzie. Jakość modelu robi dobre wrażenie, jest co prawda kilka zonków, ale nie jest źle. Jedyna rzecz, która martwi to fakt, że okrągłe okienka są odlane z kwadratową formą i nie bardzo da się zrobić otwartą wersję, to znaczy taką, żeby dał się zajrzeć do środka. Podobają mi się w tym modelu linie podziału i sporo detali na kadłubie oraz we wnętrzu. In-Box jest tutaj viewtopic.php?t=13359 Prace rozpocząłem od sklejenia płyty głównej następnie połówki kadłuba i podsufitki zbiorniki paliwa i wirniki Pierwsza partia przygotowana do lakierni i pierwsze malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Zapowiad sie ładny modelik pracuj pracuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Wkleiłem pokład z kabiną, dodatkowo wcześniej wykonałem w ramach testów i nauki pierwsze "suchopędzlowanie", wyszło całkiem fajne niestety najlepiej widać to na podłodze i grodzi przedziału transportowego :(. Model składa się szybko, ale szpachli też sporo pójdzie. Znalazłem w sieci malowanie, które jest podobne do tego z instrukcji, więc model będzie realizowany w tym kierunku. no a teraz postęp prac Konieczne okazało się szlifowanie grodzi inaczej nie dało by rady skleić połówek w dolnej części Osłony silnika z wydechem Maska wlotów powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Bardzo ładnie Ci idzie, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Trochę zaniedbałem model ale prace znowu ruszyły Niestety, by c może ja nie umiem sklepić tego modelu, ale są spore szpary, w związku z tym surfacer 500 w sporej ilości i przecieranie watką z thinnerem i zaczyna być ładnie. spód porażka spore szczeliny ale poradzę sobie z tym Baki i komory podwozia po szlifie i dwukrotnym surfacerze, przyznam że chami Gunze czyni cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi