BEDU Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Witam chce wam pokazać moją ACURA INTEGRA TYPE R z firmy REVELL w skali 1/24 nad którą pracowałem przez miesiąc i właśnie zakończyłem prace nad nią może i jest tam kilka niedociągnięć ale jest to mój drugi plastikowy model jak dla mnie wyszedł super lista zmian: - dodatkowe naklejki na karoserii - nowy szary kolor nadwozia - czarna maska - na pokrywie zaworów namalowane promienie słońca i na masce od spodu tez są promienie - czarne wnętrze ze srebrnymi dodatkami - okablowanie silnika - czarne lusterka - rejestracje - uszczelki w szybach - czarna dokładna przedniego zderzaka i chyba tyle FOTKI: proszę o komentarze z góry THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Hej Ogólnie model robi pozytywne wrażenia w przyszłości popracuj nad uszczelkami (na kaście jak i wewnątrz szyb oraz komora silnika) Zainwestuj w taśmę maskującą Tamiya, naprawdę ułatwi Ci to sprawę. Na moje oko lakier ma za grubą warstwę (chyba że wina fotki). Fajnie by też wyglądała z liniami podziału (chyba że są bo wygląda jakby były pogrubione). Tyle z moich najważniejszych uwag. Naprawdę nie jest źle I jeszcze jedno pytanko: Te felgi były w zestawie czy dokupowałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BEDU Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 felgi były z tym samochodem tylko pomalowałem środek felg na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Musze powiedziec, ze chyba srednio przylozyles sie do wykonania tego modelu. Bardzo duzo w nim niedorobek, ktorych latwo mozna bylo uniknac. - lakier jest niedopolerowany, - przednie swiatla zamglone, prawdopodobnie uzyles super glue do klejenia kloszy, - niedokladnie pomalowane uszczelki na kascie, - niedokladnie zainstalowany tylni spojler na klapie, - pomalowane i nie zaznaczone napisy na tylnej klapie (albo je usunac mogles albo pozniej pomalowac), - lakier na masce tez jakis popekany jest, - "promienie slonca" nie wygladaja zbyt estetycznie, mogles uzyc tasmy lakierniczej i ladnie to pomalowac, - tylne swiatla ufajdane klejem, - nalozyles za duzo farby na kaste, - linie podzialu nie wszedzie sa wykonane (albo gubia sie przez nadmiar farby). Srodek wyglada na w miare czysty, moze tylko kratki nawiewow sa nierowno naznaczone. Biorac pod uwage, ze jest to, jak piszesz, Twoj drugi model, ww uwagi potraktuj jako porady i wskazowki, nad czym musisz popracowac i na co musisz zwrocic uwage przy dalszych pracach. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi