tees Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam. Jako że antka nie skończe na konkurs a bez dłubania z modelami ciężko żyć postanowiłem zrobić coś lajtowego i oczywiście w polskich barwach. Wybór padł na zlinka. Jak potem przy pracach nad nim się przekonałem wcale nie jest to modelik wypoczynkowy. Zero jakich kolwiek elementów ustalających a i jakość detali też pozostawi wiele do życzenia.Ale jakoś się udało. Nie polecam go modelarzom mniej doświadczonym. Zrobiłem go bez żadnych udziwnień czyli prosto z pudełka. No prawie bo trochę zmodyfikowałem kołpak śmigła gdyż ten zestawowy raczej nie przypominał oryginału i dorobiłem zbiorniki paliwa na końcach skrzydeł. Malowanie też nie jest zestawowe gdyż nie ma tam polskiego. Kalki wykorzystałem z modelu PZL-130 Orli tego vacu z bodajże Marfixu. Była tam rejestracja SP-PCA a jako że wielkość liter i krój były bardzo zbliżone to mi one siadły. Reszta oznaczeń z kalki z zestawu prócz flagi na stateczniku pionowym. Co mi wyszło możecie zobaczyć na fotkach. Pozdrawiam. A to oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Gratuluję zarówno wykonania jak i wyboru tematu .. baaaardzo oryginalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 AZ model w ogóle nie ma na kalkach polskiej wersji? Napaliłem się troszeczkę...Bardzo mi sie podoba,ale ta czerwień mniej-domyślam się po różowawym odcieniu że to RLM23 Pactry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 No niestety. AZ Model o polskiej wersji malowania nie pomyślał . Jest czeska,niemiecka, angielska i lotnictwa wojskowego Iraku a poskiej niet. Co do koloru czerwonego to tak wyszło paskudnie bo nie mogłem się dogadać z moim Canonkiem. Dzisiaj zrobiłem parę fotek przy dziennym świetle i jest o wiele lepiej ( chyba ). Czerwień to Humbrol 60 pół na pół z Humbrolem 174. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Ładny, zgrabnie wykonany Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi