Kasia Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Nie wiem jak zacząć więc napiszę prosto z mostu. Kupiłam jakiś czas temu na Allegro okręt, a mianowicie USS Missouri w skali 1:535 firmy Revell. Spodziewałam się czegoś lepszego, a tu psikus. Okazało się że w modelu brakuje śrub oraz wałów do nich (w spisie części też nie ma podanych tych części żeby nie było, że są zgubione czy coś, a w schemacie malowania śruby jakimś dziwnym cudem się pojawiają), zamiast dwóch jest jeden ster. Revell się nie postarał. Nie chciałabym za bardzo czegoś dorabiać bo umiejętności i sprzęt jakim dysponuje jeszcze nie taki jak powinien być. Tak czy tak chciałabym zbudować ten model, więc teraz kieruje się do Was koledzy prośby i pytania o pomoc : 1. Czy te śruby i wały można dostać gdzieś w sklepie modelarskim w takiej lub podobnej skali? (Ja nie znalazłam) 2. Czy np. blachy w skali 1:500 będą pasować do tego modelu? 3. A może ktoś miałby zbędne wspominane części na sprzedaż w podobnej skali lub takiej skali? 4. Czy w ogóle idzie coś z tym fantem zrobić? Mam kilka fotek pudła, instrukcji i kadłuba, może się coś przyda do podpowiedzi. Jeszcze raz proszę o pomoc wszystkie podpowiedzi będą mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 W tej skali śruby mozesz dorobić/wyciąć z blaszki np. z puszki po piwie, wały z drucików, ster z płytki PVC. Myslę, że balszki w 1:500 to niewielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi