Drak Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) In-box viewtopic.php?t=13796 na start- gotowy wózek i dolna część wanny. Edytowane 5 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Ciekawy temat. Duży jest ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 dolna część wanny ma 18x8cm na wysokość jeszcze nie wiem a zmierzenie części w ramkach nic nie da... tory dane jako podstawka będą mieć koło 35cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 ciekawy temacik:) drezyna pancerna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Bardzo fajny model się zapowiada. Będę często tutaj zaglądał i podpatrywał się jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 zapomniałem dać in-boxa w tym temacie więc w pierwszym poście jest już link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 ciekawe rozwiązanie Dragona wiercenie spoko, ale piłowanie i wycinanie tych otworów mnie mi się spodobało. (apropo płyt bocznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 oooo sklejałem nie dawno takiego wrzucę linka do galerii może się przyda trzymam kciuki viewtopic.php?t=12781&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 poratuje ktoś linkiem na temat malowania figurek? bo figurantów mam zamiar zamieścić tak: kierowca: widoczna tylko głowa przez podniesioną klapkę pan na wieży ale nie mam fotek, pan otwierający drzwi i wskazujący: (jest w pozycji wybiega i jako odruch jest wskazanie celu łapą) a wskazywać będzie martwego Niemca, leżącego na podstawce, nie żaden żołnierz tylko ubranego tak jak inni w czarny kombinezon, jak załoganci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlo Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Otwarte drzwi oznaczają potrzebę zrobienia wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Podrzucę parę zdjęć wygrzebanych z netu w czasie gdy sklejałem swojego może się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 i parę z reala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 wielkie za zainteresowanie i wsparcie fociszami chce żeby koleś zasłonił maksymalnie dużo wnętrza ale wiem że całego nie da rady dlatego dziś zrobiłem coś takiego. Spontaniczne ściany wnętrza z opakowania po patafixie pomaluje jeszcze na biało, dam jakieś szare wstawki ale i tak przez małe luki nie będzie widać co to dokładnie i to zacienione więc myślę że tyle wystarczy. Poza tym kto będzie zaglądać do środka kiedy w krzakach będzie leżeć pijany lub ranny Hans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 wnętrze z tego co widać i tak było spartańskie więc pomysł z zasłonięciem i tak uważam za słuszny dorzuciłbym jedynie fotel dla strzelca ewentualnie jakieś skrzynie do mg z amunicją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 zamiast bocznej ściany mojego kartonu przedłużyć podłogę i położyć na niej fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 a nie... ta fotka mówi sam za siebie :/ usunę boczną ścianę kartonu i tak jak mówiłem w poprzednim poście przedłużę podłogę, dam fotel i wystający karabin. To strzelec postanowi pójść po Hansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 A nie lepiej pomalować wszystko na czarno, ja tak zawsze robię i działą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 w tym przypadku odległość między drzwiami a ścianą jest taka że bezpieczniej dać białą ścianę, co prawda gołą ale widać że coś tam jest, dojdzie siedzonko dla pana strzelca i kierowcy chyba też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 i mały update: wieża skończona bez reflektora ( szpachla schnie, jeszcze nie obrobiona) i wnętrze... wywaliłem stare i postanowiłem zrobić nowe... z tych oto elementów (sama podłoga) do tego dojdą w miarę foteliki też z blachy oraz jakaś skrzyneczka dla kierowcy jeśli ktoś by latarką do środka zaświecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 i wnętrze przed podkładem wygląda tak: może trochę goło ale jak by zostawić tylko tyle że przez same drzwi będzie coś widać a w tych drzwiach będzie jeszcze Niemiec, a całość zacieniona to myślę że jest wystarczająco. P.S. poratuje ktoś jakąś informacją na temat malowania figurantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 i do tego czy stroje załogi malowane były na semi gloss black czy matowy czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 i gotowe wnętrze po washu, jak dal mnie jest tam wystarczająco, i tak nic nie widać, próbowałem zrobić foty ale ciężko zasłonięte wnętrze uchwycić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlo Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No i całkiem fajnie,jak robisz szybkie foty z ręki przysłoń sobie lampę kawałkiem kalki technicznej lub chusteczki higienicznej to wyeliminuje ci rozbłysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 pierwszy figurant (też pierwszy w życiu) dlatego kierowca którego ujrzymy najwyżej zacienioną twarz. Ale musiałem na czymś poćwiczyć może wygląda kiepsko... wiem ale to pierwsza, przy kolejnej tej widocznej będę się bardziej starać, teraz wiem za to jak zrobić ładne ubranie bo to cieniowanie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Do malowania twarzy mogę ci polecić tą technike jest wmiare prosta a efekt bardzo dobry --> http://www.spryciarze.pl/poradniki/ramka/porady-modelarskie-malowanie-twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi