Marudek Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Witam, Przymierzam się do kolejnego modelu. Tym razem wybór padł na Kawanishi E7K ALF w 1/72 z firmy Hasegawa. Świetne materiały z pewnością pomocne przy budowie dostałem już od łsobota - jeszcze raz wielkie dzięki. Niestety model jaki posiadam jest już leciwy, nie mam ani pudełka, ani instrukcji... Ze złożeniem zestawu w coś podobnego do ALFa nie powinno być problemu - gorzej z malowaniem. Pożółkły arkusz zawiera sporo kalek - przyznam szczerze, że nie wiem do końca jak je rozmieścić. Interesuje mnie przedwojenne malowanie (biało czerwone lub srebrno czerwone - trudno to stwierdzić patrząc na czarno białe zdjęcia monografii). W związku z tym proszę Was o pomoc. Jeśli ktoś ma instrukcję do tego modelu lub modelu Choroszy tej samej konstrukcji, albo profile barwne - to bardzo proszę o kontakt. Bardzo wiele da mi już samo rozstrzygnięcie czy to srebrny, czy biały kolor dominował w przedwojennym malowaniu samolotów imperium. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łsobota Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 (edited) Instrukcji nie mam, ale jeżeli chodzi o malowanie to zdecydowanie aluminium. Białego Japończycy w zasadzie nie używali, nie licząc malowań kapitulacyjnuch z 1945. ps. instrukcję do Alfa właśnie znalazłem tutaj. Myślę, że się przyda Edited April 7, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted April 7, 2009 Author Share Posted April 7, 2009 Hej! No i znowu mnie ratujesz! Wielkie dzięki! Właśnie skończyłem niemieckiego Heinkla He 51B (już wkrótce fotorelacja). A dziś wieczorem zacznę Alfa. Jeszcze raz dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łsobota Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Nie ma za Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts