Marudek Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam, Przymierzam się do kolejnego modelu. Tym razem wybór padł na Kawanishi E7K ALF w 1/72 z firmy Hasegawa. Świetne materiały z pewnością pomocne przy budowie dostałem już od łsobota - jeszcze raz wielkie dzięki. Niestety model jaki posiadam jest już leciwy, nie mam ani pudełka, ani instrukcji... Ze złożeniem zestawu w coś podobnego do ALFa nie powinno być problemu - gorzej z malowaniem. Pożółkły arkusz zawiera sporo kalek - przyznam szczerze, że nie wiem do końca jak je rozmieścić. Interesuje mnie przedwojenne malowanie (biało czerwone lub srebrno czerwone - trudno to stwierdzić patrząc na czarno białe zdjęcia monografii). W związku z tym proszę Was o pomoc. Jeśli ktoś ma instrukcję do tego modelu lub modelu Choroszy tej samej konstrukcji, albo profile barwne - to bardzo proszę o kontakt. Bardzo wiele da mi już samo rozstrzygnięcie czy to srebrny, czy biały kolor dominował w przedwojennym malowaniu samolotów imperium. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Instrukcji nie mam, ale jeżeli chodzi o malowanie to zdecydowanie aluminium. Białego Japończycy w zasadzie nie używali, nie licząc malowań kapitulacyjnuch z 1945. ps. instrukcję do Alfa właśnie znalazłem tutaj. Myślę, że się przyda Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Hej! No i znowu mnie ratujesz! Wielkie dzięki! Właśnie skończyłem niemieckiego Heinkla He 51B (już wkrótce fotorelacja). A dziś wieczorem zacznę Alfa. Jeszcze raz dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Nie ma za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi