Krzysztof Salwiczek Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzisiejszy zakup. Na pudełku znaczek Supermodel, z tyłu adres internetowy Italeri, instrukcje skłądania i malowania oraz oznaczenia farb też jak w modelach Italeri: Mały in-box: Kalki do dwóch malowań 1/ i 2/Nactschlachtgruppe 9: I przy okazji pytanie co do możliwych malowań. Czy istnieją jakieś zestawy kalek do tego samolotu które pozwoliłyby na budowę w barwach innych niż niemieckie? Krzysiek Cytuj
krzychu-onisk Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Dzięki (również za Autoblinde), wygląda ciekawie, choć swoje lata chyba ma. Wiem tyle, że to produkt Italerii. A co do kalek, Italerka robi go w tej skali z malowaniami włoskimi, może któryś modelarz robił taki model i nie użył kalek do wersji włoskiej. Popytaj. Cytuj
ZIO BY NAITT Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 No bez przesady z tą wiekowością modeli , formy jednego jak i drugiego mają może z pięć lat ( podejrzewam że Autoblinda jest świeższa - w końcu 1/48 w pancerce to nowość) ... PZDR Cytuj
jachud3 Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 To jest właściwie taki powiększony Falco Italerki 1:72... kokpit i silnik, niby 'zdetalowane', takie same jak w 72. Co do kalek to wiem tyle, że hanadam robił Sokoła w 48 i może mu zostały włoskie oznaczenia... Cytuj
krzychu-onisk Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 ZIO BY NAITT chodziło mi o samolot, źle napisałem, a co do wieku, to takie słuchy mnie tylko doszły, ale jeżeli to młodziak to tym lepiej Cytuj
hanadam Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 No niestety ja też robiłem włoskie malowanie... a zresztą mam zamiar zrobić jeszcze jednego - piaskowego - dla hardcore'u będzie ze Smeru Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi