Bushi Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam Parę ładnych lat temu skleiłem model Gaza AAA w wersji airfield starter. Model wyprodukowała firma UM. Skala 1/72. Pojazd nie wyszedł zbyt dobrze, trafił więc do „pudła zapomnienia” na jakieś 5-6 lat a może i więcej. Ostatnio podczas robienia porządków pudło ze starymi modelami trafiło ponownie w moje rączki. Postanowiłem odrestaurować starego „Gazika”. Pewnych rzeczy typu krzywe koła czy zabrudzone szybki nie dało się przywrócić do normy..., ale miałem dużą frajdę przy malowaniu aerkiem i testowaniu kilku nowych specyfików chemicznych. Jak wyszła renowacja widać na fotkach poniżej. Brakuje mi niestety fotek sprzed odrestaurowania modelu, ale zapewniam, was że nie było co oglądać . Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Mi się podoba tyko te tylne koła troche zabardzo z tym sniegu uwalone... a pozatym to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Koła faktycznie trochę za bardzo w śniegu, ja osobiście bym uwalił w błocie. Tylne koła są tak zlepione w tym śniegu że nie widać by były podwójne lecz jedno szerokie. Mi się również nie podoba ta część między przednimi błotnikami łącząca reflektory jest nie w skalę za duża, mogłeś zrobić z drucika i chyba felgi nie są pomalowane, widać kolor plastiku? Obicia białego kamo na drzwiach na około gwiazdy jakieś nie realistyczne. Śnieg to soda, czy inny specyfik? Ogólnie po mimo niedociągnięć model na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 W mój gust gdzieniegdzie ilość i ułożenie śniegu nie trafiają. Natomiast podobają mi się obtarcia białej farby do zielonego kamuflażu. Czy robiłeś to skalpelem? Czy też pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi