Zibi1541 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam. Sklejałem jakiś czas temu Scanię, potem nie było czasu i 2 dni temu z powrotem zabrałem się do pracy. Oto stan, na którym wcześniej zakończyłem: I części pomalowane metalikiem: Na dzień dzisiejszy zrobione zostały nast. czynności: -sklejona została naczepa: -pomalowany został środek kabiny: -zamontowane zostały: błotniki, schodki, zbiornik: -zrobiłem srebrne wstawki na masce, itp.: -sklejona została kabina (oprócz globa): (przymiarka) To tyle. Pierwsze co to przykleję glob, i zajmę się dołem, ale wydaje mi się, że przednie nadkola ze schodkami nie będą mi pasować, tzn. będą z przodu szerzej niż zderzak. Miał ktoś już taki problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Spasowanie zderzaka z osłonami bocznymi do kabiny, pozostawia wiele do życzenia - to błąd, czy może raczej niedbalstwo Italerki. Każdy, kto sklejał Scanie, miał z tym mniejszy lub większy problem - trzeba się trochę namęczyć, żeby pasowało. Malujesz, sklejasz... Też tak można, ale znacznie lepiej byłoby, gdybyś najpierw posklejał, potem zaszpachlowal, wyszlifował i dopiero na końcu pomalował. W ten sposób nie miałbyś widocznego łączenia na ścianach i dachu naczepy. Poza tym, Scania ma to do siebie, że bez porządnego szpachlowania, glob słabo pasuje do kabiny. Pomyśl o takiej kolejności przy następnym modelu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Maja 2009 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2009 Witam. Mam taką małą sugestię, dlaczego nie zrobiłeś kloszy świateł w naczepie? Jeżeli dobrze widzę na zdjęciu, to pomalowałeś zwykłymi farbami plastiki przypominające światła. Spróbuj wykonać klosze, a twoja naczepa wiele zyska, efekt jest wiele lepszy niż ten co proponuje producent. Model wygląda interesująco, a bardzo podoba mi się kolor w jakim pomalowałeś ciągnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 hmmm pomysł fajny ale gorzej z wykonaniem. Tak jak koledzy napisali- nie ta kolejnosc prac. wszystko widac, kazde łaczenia i niedociagniecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi1541 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 W sumie to mój 3 model, ale tamte sklejałem jak byłem mały i nie za bardzo to wyszło. W tym modelu po raz pierwszy bawiłem się w malowanie. Jak będę coś sklejał następnego to będę już o te wszystkie rady mądrzejszy i może wyjdzie mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi