hanadam Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Równolegle do Pacyfiku rozpoczynam dziś budowę Wellingtona z Trumpka. Model robiony będzie na zamówienie dlatego odejdę nim troszkę od mojej 1/48. Wypraski wygladają na przyzwoite - wiem można się czepiać kratownicy na skrzydłach, ale na dobrą sprawę nawet najdelikatniejsze linie podziałowe w modelach 1/72 też w przełozeniu na oryginalny samolot byłyby zbyt duże. Na początek In-box i jedno małe pytanko: Jak Wellingtony wygladały kolorystycznie wewnątrz? Instrukcja chce żebym pomalował wszystko na czarno (kabina, wnętrze kadłuba) lub srebrno (komora bombowa, podwozie) Google mi nie pomogły więc mam zagwozdkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 No i lipa Towarzysze... Osoba dla której miałem sklejac się rozmyśliła i zabrała model.. A już się mentalnie przygotowałem do robótki... cóż.. będzie więcej czasu i energii dla Avengera A moderatora proszę o przerzucenie wątku do In-Boxów - bo warsztatu z tego już nie będzie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Ej no! a ja już się napaliłem na materiały do mojego Wellingtona... >_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 To normalnie kwalifikuje się pod Nadzwyczajną Komisję do Walki z Kontrrewolucją Uprzedziłeś tego zawodnika, co my z takimi robimy? Tak dla ukojenia nerwów powiedz przynajmniej, jakie wykonanie tych wyprasek (bo z Trumpkiem to różnie-różniście bywa) i czy połówki kadłuba po "wewnętrznej" stronie też mają tę geodetyczną kratownicę, jaką widać w miejscu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Uwaga chwale sie!!!! mam takiego samego w skali1:48!!!!!! piekna maszyna, czeka na swoja kolejke, bedzie albo przed albo po Ju52. a moze ustrzele jeszcze Condora..... takie marzenia scietej glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Maja 2009 Autor Share Napisano 7 Maja 2009 czy połówki kadłuba po "wewnętrznej" stronie też mają tę geodetyczną kratownicę, jaką widać w miejscu okien? Tak, piękna kratownica w całym kadłubie. Model dała mi do sklejenia pewna kobitka (dla męża na urodziny miał być) ale pół godziny po moim wrzuceniu fotek tutaj zadzwoniła, ze jednak woli żeby sklejony model nie jeździł przez pół Polski tylko znalazła jakąś modelarnię w swoim mieście w której jej go zmontują. Aż strach pomysleć czy przypadkiem jakiś dziesięciolatek nie będzie się na nim uczył (nie wklei połowy części i pomaluje byle jak pędzlem....eeehhhh...) A sam kobitkę namawiałem, zeby Trumpka kupiła a nie Airfixa czy Matchboxa to będzie sliczny modelik na regał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Namów lepiej coby kupiła Ci MPM - ten przynajmniej nie ma tak przerysowanej faktury powierzchni i karykaturalnie chudego podwozia ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi