Bert95 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Ostatnio stwierdziłem że czas na coś większego.Mam już plan,wszystkie modele.Tylko jest jeden problem...nie wiem od czego zacząć m.in. jak zrobić ziemię. Teraz wprowadze Was troche głębiej w mój projekt. Chciałbym żeby to był fragment(tj.2-3 budynków jakaś brukowana uliczka,gruzy)małego miasteczka.(co proponujecie kupić,dobrzeby było jakby samemy możnaby zrobić jakiś element) Kilku amerykańskich żołnierzy(narazie myśle że od 3-5)próbuje zlikwidować niemieckiego snajpera(ewentualnie stanowisko KM-u),które znajduje się na piętrze budynku. Mile widziane są propozycje co do ilości figurek(myśle czy niemieckiemu snajperowi nie dać jakiegoś kolegi). Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jak an 1. diorame to stanowczo za duża.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Mogłbyś zaproponować coś mniejszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Ty to robisz, Ty znasz swoje możliwości, Ty masz wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Ostatnio stwierdziłem że czas na coś większego Masz na koncie już coś mniejszego? Zacznij od małych podstawek. W dużej dioramie łatwo o kicz. Ty to robisz, Ty znasz swoje możliwości, Ty masz wyobraźnię Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Chyba masz rację.Ale nadal powracam do pytania jak zrobić ziemię.Czy będzie bardzo widać ,jak żołnierzy z mudurami zimowymi pomaluje na kolory letnie ? Mam bunkier italeri.Moze na nim mogłbym rozegrać mniejszą scene bitwy ?(wymiary 282x180mm)Czy nie jest za mała ta podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Najpierw określ skalę w jakiej chcesz to zrobić. Od tego wiele znaczy. Krok drugi to prześledź relacje warsztatowe, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. viewforum.php?f=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Zdecydowałem się na ten bunkier http://www.missing-lynx.com/reviews/small/italeri6070reviewgp_1.html (wymiary podstawki powyżej)skala 1:78.Myślicie że dobrze by wyszło jeżli bym pomalował podstawkę,którą dostałem w zestawie(2 próby odlewu gipsowego nieudane ).W odlewach jestem początkujący,a plastik jest giętki więc się zastanawiam czy może ona służy tylko do odlewów .A może od razu do malowania Mam zamiar wyrzucić z tamtąd zapory przeciwczołgowe i jedną linię worków z piaskiem (tą bardziej oddaloną od wejścia do bunkru).Bedzie to przedstawiać próbe zdobycia bunkru przez amerykańskich żołnierzy(nie wiem ilu jeszcze tam będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Zostaw sobie oryginalną podstawkę na początek Ci wystarczy - wtej skali realistyczna ziemia to tylko chyba pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Długi czas mnie nie było. Wczoraj machnąłem bunkier (wieczorem wkleje zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 (edytowane) Troche spóźnione Edytowane 16 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Wklej je zgodnie z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 wtej skali realistyczna ziemia to tylko chyba pigmenty Z tym się nie zgodzę. Ja bym gdzieniegdzie na podstawce poprzyklejał mocno pogniecioną, później wyprostowaną (nabiera ciekawych kształtów) folię aluminiową i przykleił na cały teraz sodę oczyszczoną wymieszaną z drobnym piaskiem na klej wikolo-podobny. Dalej mógłbyś się postarać i wykonać gdzieniegdzie jakoś trawkę, przydałaby Ci się na pewno jakaś posypka Faller-a, albo taki sposób jak jest tutaj podany: http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=21 Co do drugiego sposobu nie jestem pewien czy jest on odpowiedni do skali 1/72, to już niech powiedzą bardziej doświadczeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Trawkę statyczną Fallera mam. Co sądzicie o malowaniu ścian bunkra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Co sądzicie o malowaniu ścian bunkra? niezły pomysł.. pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Chodzi tylko o ściany..z tego co widze to ogólnie są pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 Sorki że pisze pod sobą. Pytanie nadal aktualne, jutro lub po jutrze dodam kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert95 Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Myśle że temat można zamknąć, nie potrzeba mi już podpowiedzi. Pomalowałem już bunkier i podstawkę do niego. Jeżeli kogoś ciekawią efekty to tutaj jest link : viewtopic.php?p=251811#251811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi