Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mój pierwszy ukończony samolot. Airfix'owskie kalki są kiepskie...

P1090299.jpg

P1090300.jpg

P1090301.jpg

P1090302.jpg

P1090304.jpg

P1090305.jpg

Pzdr.

Napisano

Góra zdecydowanie lepiej się prezentuje niż dół. Nie bardzo też rozumiem co ten szary na górze taki styrany... zółte stateczniki i końcówki skrzydeł od góry(?) też do mnie nie przemawiają. Śmigło też jakies krzywe... O dziwo samolot prezentuje się efektownie - może dlatego że to messerek )

Napisano

Ja się na samolotach nie znam, więc w 100% sugerowałem się instrukcją.

O dziwo samolot prezentuje się efektownie - może dlatego że to messerek Smile)

A może dlatego, że zrobiłem go z "pasją"?

Napisano

Uwierzę że w instrukcji zapomnieli powiedzieć ze wnęki kół są szare... smigło ciemnozielone... ale nie wierzę by napisali żeby na szatych plamach na górze skrzydeł robić jakieś białe maziaje... a może to zimowy kamuflaż???

Napisano

No dobra obejrzałem instrukcję z żółtymi końcówkami się zgadzam, ale spójrz np na rysunek 7 - kolor wnęk podwozia - szary.

A na schemacie plam skrzydeł jest szary powstający ze zmieszania farb H31 + H78 (bez sensu troche zresztą...) a u Ciebie wyglada jakbyś najpierw pomalował szaro a potem zabazgrał to jakimś jasnym (białym?) - bazgroły w stodziewiątkach występowały generalnie na burtach kadłuba. Nie chcę żeby zabrzmiało to jak jakies wymądrzanie, ale sam powiedziałeś że trzymałes się kurczowo w 100% instrukcji

Napisano
ale sam powiedziałeś że trzymałes się kurczowo w 100% instrukcji

Tego nie zauważyłem. Dzięki za sprostowanie.

Napisano

A to był jeden z lepszych wymiarowo Emili w tej skali. Niestety nie przypomina nawet w małym stopniu swego pierwowzoru i mało w tym winy Airfix'a.