Aleks Kornafel Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Witam, Mój pierwszy ukończony samolot. Airfix'owskie kalki są kiepskie... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Góra zdecydowanie lepiej się prezentuje niż dół. Nie bardzo też rozumiem co ten szary na górze taki styrany... zółte stateczniki i końcówki skrzydeł od góry(?) też do mnie nie przemawiają. Śmigło też jakies krzywe... O dziwo samolot prezentuje się efektownie - może dlatego że to messerek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Ja się na samolotach nie znam, więc w 100% sugerowałem się instrukcją. O dziwo samolot prezentuje się efektownie - może dlatego że to messerek Smile) A może dlatego, że zrobiłem go z "pasją"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Uwierzę że w instrukcji zapomnieli powiedzieć ze wnęki kół są szare... smigło ciemnozielone... ale nie wierzę by napisali żeby na szatych plamach na górze skrzydeł robić jakieś białe maziaje... a może to zimowy kamuflaż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Przysięgam, że tak było w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 No dobra obejrzałem instrukcję z żółtymi końcówkami się zgadzam, ale spójrz np na rysunek 7 - kolor wnęk podwozia - szary. A na schemacie plam skrzydeł jest szary powstający ze zmieszania farb H31 + H78 (bez sensu troche zresztą...) a u Ciebie wyglada jakbyś najpierw pomalował szaro a potem zabazgrał to jakimś jasnym (białym?) - bazgroły w stodziewiątkach występowały generalnie na burtach kadłuba. Nie chcę żeby zabrzmiało to jak jakies wymądrzanie, ale sam powiedziałeś że trzymałes się kurczowo w 100% instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 ale sam powiedziałeś że trzymałes się kurczowo w 100% instrukcji Tego nie zauważyłem. Dzięki za sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorio Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 A to był jeden z lepszych wymiarowo Emili w tej skali. Niestety nie przypomina nawet w małym stopniu swego pierwowzoru i mało w tym winy Airfix'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi