Lucas HS Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Hej, właśnie stanąłem przed tym problemem i nie wiem jak go rozwiązać. Jak łączycie fototrawioną tablicę przyrządów, która ma otwory z folią zawierającą zegary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Przerwy między zegarami na tablicy cienko smaruję klejem cyjanoakrylowym w żelu i przykładam do folii, starając się trafić jak najdokładniej (użycie kleju w żelu pozwala skorygować ewentualne przesunięcia). Kiedyś próbowałem na clearfixa i też działa. Tyle, że wiązanie słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 zależnie od skali problemu robie tak jak łsobota tylko ze bez użycia żelu, lub wkładam dopasowany film pomiędzy blaszki, zaciskam je, koryguję delikatnie igłą ustawienie zegarów a następnie nakładam odrobinę CA na krawędzie blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 siemanko Ja ostatnio skleilem sidoluksem i tez niezle trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Forum to jednak dobra rzecz Kiedyś byłem zielony, a jak teraz zobaczyłem ten wątek na głównej, już pędziłem pomóc Ojjj, gdyby nie to forum byłoby mi ciężko osiągnąć to co osiągnąłem, czyli jakieś pojęcie. Dzięki za pomoc wtedy, pomagajmy innym Ale mnie wzięło na refleksje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holcroft Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 folie do blaszki przyklejam cyjanoakrylem a w otwory na zegary wpuszczam trochę farby humbroll #35 - jak się uda to masz efekt jakbyś w zegary wstawił szkiełka; Polecam poradniki modelarsie jakie ukazały się swego czasu w Skrzydlatej Polsce i obecnie ukazujące się porady w Aeroplanie pana Andrzeja Ziober sporo moża się nauczyć Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi