vought Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Witam, Chciałem przedstawić tą małą parkę modeli które skleiłem wprowadzając się do tematyki okrętowej. Posłużyły jako poligon dla technik sklejania malowania, brudzenia, olinowania etc. Po części w zamyśle a po trochu z przymusu popełnionych w trakcie błedów, ukazany stan techniczny tych okrętów pozostawia wiele do życzenia Efekt końcowy jest taki jaki widać ale zdobyte doświadczenie było warte. Na pocieszenie obiecuję przed wszystkim sobie kiedyś przeprowadzić ich renowacje, wzbogacić o relingi i blaszki i skonstruować diaorame portu wraz z kilkoma innymi maleństwami. A oto zdjęcia : Acha, tak, maszt oyodo jest zdecydowanie przekrzywiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 jak na modele treningowe to całkiem przyzwoicie Ci wyszło ... powodzenia z "prawdziwym" warsztatem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam, Chciałem przedstawić tą małą parkę modeli które skleiłem wprowadzając się do tematyki okrętowej. Posłużyły jako poligon dla technik sklejania malowania, brudzenia, olinowania etc. I bardzo dobrze, bo jakoś trzeba zacząć, a że od razu rzuciłeś się na głęboką wodę (ślady zużycia materiału i to dość mocne), na przyszłość będziesz bogatszy o zdobyte doświadczenia. Najważniejsze, że sam zdajesz sobie sprawę z popełnionych błędów i tym łatwiej będzie Ci ich uniknąć w przyszłości. Na koniec wypada mi życzyć Ci wytrwałości. Pierwszy, najtrudniejszy krok masz już za sobą i teraz na pewno będzie już z górki, a skala 1:700 naprawdę potrafi dać sporo radości i ma w sobie wielki potencjał, zwłaszcza jeżeli Twoim zamiarem jest budowa makiety portu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi