QFLOWE Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Witam wszystkich od jakiegoś czasu zacząłem kleić. Teciak jest moim drugim modelem czołgu (i pierwszym jaki postanowiłem pokazać na tym forum ). Nie wyszedł może rewelacyjnie ale chyba złapałem "o co biega". Traktuję go jako poligon doświadczalny. Model jest ukończony powiedzmy w 95%. Zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia kilka do prawienia, pewnie w wyniku waszych komentarzy jeszcze kilka mi uświadomicie To na razie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Mi sie bardzo podoba . Czym malowałes , i jakimi farbami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Cieszę się, że się komuś oprócz mnie podoba. Kolor główny to humbrol 105, rdzawe naloty to humbrol 113, czarny to pactra A46, odpryski to pactra A54. Rozpocząłem malowanie aerografem ale nie mogłem trafić w dobre rozcieńczenie tego humbrola 105 i "przesiadłem" się na pędzelki mag-pol rozmiary różne od 0 do 6. Tak więc wanna malowana jest aero a nadwozie i wieża pędzle. Jeśli chodzi o kolory to nie wiem czy trafiłem w rzeczywisty odcień jakim malowane są ruskie czołgi. Jak wcześniej wspomniałem jestem raczkującym modelarzem i chodziło mi raczej aby popracować nad warsztatem więc korzystałem z takich farb jakie miałem. W sumie to mam świadomość, że mogłoby być lepiej (i pewnie przy następnym modelu będzie) ale jestem zadowolony bo czuję, że potrafię dużo więcej niż przy pierwszym czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Te odpryski są super. Jak je wykonałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Najpierw malowałem pactrą A54 poczekałem aż wyschniepotem za pomocą złamanej wykałaczki naniosłem maskol humbrola. No i po wyschnięciu maskola malowałem zieloną. Jak kolor bazowy podsechł trochę to za pomocą igły zrywałem maskol i przecierałem za pomocą suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi