tofik Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Dzisiaj historyczna data 6 czerwiec. 65 lat temu rozpoczęła się jedna z największych operacji wojskowych drugiej wojny światowej. Przedstawiam wam parę fotek modelu, jednego z samolotów który w tamtym pamiętnym dniu transportował żołnierzy wojsk powietrzno desantowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Hej! Model bardzo schludnie i czysto sklejony i świetnie pomalowany prezentuje się nad wyraz elegancko (nie tylko ze względu na piękną sylwetkę tego samolotu) Brakuje mi tylko delikatnego washa w liniach podziału blach oraz lekkiego "zmęczenia i brudzenia" ale jeśli Twój model ma być "symbolem" D-Day w 65 rocznice tamtego dnia, to w takiej postaci w pełni wypełnia swoje zadanie Gratuluję udanego modelu! I mamy kolejne C-47 na forum. Tak trzymać! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Bardzo ładnie czyściutko!! A i faktycznie data też bardzo pamiętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Witaj, Model wykonany i pomalowany bardzo ładnie. Brak śladów eksploatacji w niczym nie przeszkadza. Szkoda tylko, że nie wstawiłeś paru zdjęć zbliżeń, może jeszcze coś dorzucisz? Gratuluję świetnego modelu . Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Dzięki za pozytywne opinie. Model bez śladów eksploatacji bo jeszcze nie opanowałem technik brudzenia na tyle żeby je wykonać na modelu. Póki co ćwiczę na modelarskim złomie ale nie za bardzo mi to wychodzi. A co do zbliżeń to mój mały aparacik nie za bardzo sobie radzi z takimi ujęciami. Poza tym model zrobiony prosto z pudła i niema w nim drobnych szczegółów godnych uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Stary nie wiem czy mam rację ale chyba to na zdjęciach powinno być "Douglas C-47 Skytrain" a nie "skaytrain"? Jeśli nie mam racji t proszę skasować ten post A model fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Ano fakt wkradł się błąd . Ale nie mów tego głośno może nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 A mógł byś dac zdjęcie dołu samolotu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Spróbuje po niedzieli jak będę miał czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Piękny model A masz może zdjęcia z warsztatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slizer Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Super model Bardzo ładnie pomalowany i wykonany oczywiście. Zawsze mi się podobał ale jeszcze nie trafił do mnie mam nadzieje że to sie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Jaką farbą malowałeś Dakotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Góra "Model master 1711 olive drab". Spód "humbrol 129". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi