Bartek1994 Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Chcialbym pokazać wam model nad którym obecnie pracuję Bardzo prosze o "kurs" robienia washu Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Co do washa to tak najprościej: - pomaluj model, - pokryj go lakierem błyszczącym lub Sidoluxem, - przygotuj sobie baardzo mocno rozcieńczoną farbę olejną (maks 10% farby), - nałóż to w linie podziału, nity itp., - jak lekko przeschnie ściągnij nasączonymi rozcienczalnikiem wacikami nadmiar tak żeby farba została tylko w zagłębieniach. Czym rozcieńczć i jakie farby to już poczytaj na forum bo sposobów prawie tyle co modelarzy. Jak nie chcesz eksperymentować kup gotową miksturę MIG-a do robienia washa. Ja takiej używam i ściągam nadmiar white spiritem. Co do modelu to chętnie pooglądam bo też chcę takiego robić w 1/72 i spróbować włączyć go do Projektu Wrzesień'39. Jakie będzie Twoje malowanie? Krzysiek Cytuj
brabazon Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Ale ta Stuka jest wypukła akurat, to koledze to niewiele pomaga.....na wystające nity plus łosz nie znam recepty... Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Tak, Brabazon, masz rację, dlatego napisałem o nałożeniu w linie podziału i nity. A czy Bartek będzie szlifował model i rył wgłębne linie to już on musi się wypowiedzieć. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj
Bartek1994 Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Napisano 6 Czerwca 2009 Jakie będzie Twoje malowanie? Takie jak "IL2 Sturmovik 1946" Cytuj
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 A to ja nie w temacie, to z jakiejś gry? Czyli nie historyczne? Cytuj
Bartek1994 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Napisano 7 Czerwca 2009 A to ja nie w temacie, to z jakiejś gry? Czyli nie historyczne? Tak z gry ale malowanie historyczne bo widziałem rózne zdjęcia cz takim malowaniem. Dziś będę go malował Cytuj
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 Może się przydać http://wp.scn.ru/en/ww2/b/29/2/0 różne, historyczne malowania. Ale ja, gdybym kupował Stukasa, to tylko i tylko Italeri. Cytuj
LordDisneyland Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 tylko i tylko Italeri ...czyli również w pudełkach Revella w przypadku B/R i Tamiyi w wersji D Cytuj
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 tylko i tylko Italeri ...czyli również w pudełkach Revella w przypadku B/R i Tamiyi w wersji D No w sumie racja, bo wszystko przepaki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi