Bartek1994 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Chcialbym pokazać wam model nad którym obecnie pracuję Bardzo prosze o "kurs" robienia washu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Co do washa to tak najprościej: - pomaluj model, - pokryj go lakierem błyszczącym lub Sidoluxem, - przygotuj sobie baardzo mocno rozcieńczoną farbę olejną (maks 10% farby), - nałóż to w linie podziału, nity itp., - jak lekko przeschnie ściągnij nasączonymi rozcienczalnikiem wacikami nadmiar tak żeby farba została tylko w zagłębieniach. Czym rozcieńczć i jakie farby to już poczytaj na forum bo sposobów prawie tyle co modelarzy. Jak nie chcesz eksperymentować kup gotową miksturę MIG-a do robienia washa. Ja takiej używam i ściągam nadmiar white spiritem. Co do modelu to chętnie pooglądam bo też chcę takiego robić w 1/72 i spróbować włączyć go do Projektu Wrzesień'39. Jakie będzie Twoje malowanie? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Ale ta Stuka jest wypukła akurat, to koledze to niewiele pomaga.....na wystające nity plus łosz nie znam recepty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Tak, Brabazon, masz rację, dlatego napisałem o nałożeniu w linie podziału i nity. A czy Bartek będzie szlifował model i rył wgłębne linie to już on musi się wypowiedzieć. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Jakie będzie Twoje malowanie? Takie jak "IL2 Sturmovik 1946" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 A to ja nie w temacie, to z jakiejś gry? Czyli nie historyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 A to ja nie w temacie, to z jakiejś gry? Czyli nie historyczne? Tak z gry ale malowanie historyczne bo widziałem rózne zdjęcia cz takim malowaniem. Dziś będę go malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Może się przydać http://wp.scn.ru/en/ww2/b/29/2/0 różne, historyczne malowania. Ale ja, gdybym kupował Stukasa, to tylko i tylko Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 tylko i tylko Italeri ...czyli również w pudełkach Revella w przypadku B/R i Tamiyi w wersji D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 tylko i tylko Italeri ...czyli również w pudełkach Revella w przypadku B/R i Tamiyi w wersji D No w sumie racja, bo wszystko przepaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi