Skocz do zawartości

T-64A Skif 1:35

Bartek14

Rekomendowane odpowiedzi

Dóbry Wieczór: Bedzie to moja piewsza relacja , wiec wytykajcie ile wlezie no i pierwszy model w 1:35 (dlaczego dopiero teraz zrozumiałem że ta skala to cudo ?? ) Model prosto z pudła , niestety kalki pożółknięta co zrobić ??

Fotki może nie są za dobre ale robłem je komórką , postaram się lepsze .

Tutaj beczki na paliwo , tylna scianka i jakas belka .

b519c4f08afef9cbmed.jpg

A tu lufa jeszcze w spinaczach .

7c71d4defbc70a15med.jpg

Witam.

Przejście na 35 było dobrą decyzją Ciekawy temat wybrałeś. Życzę cierpliwości przy walce ze SKIF'em. Co do kalek to one powinny zbieleć przy nakładaniu, tak przynajmniej jest z kalkami Zvezdy i Alangera. Sprawdź na jakimś niepotrzebnym numerze czy napisie.

Pzdr.

PS. Tą belkę wymień na kawałek jakiegoś drewna, np. okrągły patyczek od lodów czy odcinek balsy o odpowiedniej grubości. Choć patyk znaleziony w lesie też się nada

Wiesz mroko94 nie chce kombinowac z klejem wole je wyprostowac i skleic , tylko jak prostowac w ciepłej wodzie ??

W ciepłej wodzie to owszem wyprostować można, ale elementy żywiczne. Ja mając zwichrowaną wannę czy bok kadłuba po prostu wklejam do środka usztywnienia z ramek albo nawet grubego drutu.

Ale super !! Kolejny T-64 !! Będe podglądał.

Swojego kiedy zaczynasz?

Chmmmm kończę Szyłkę. Myślałem o zrobieniu kolejnego BRDM. Szczerze mówiąc to na razie mam dość gąsek, i dumam o czymś na kołach. Tak najbardziej mnie kusi VAB . Mam wersję 4X4 z blaszkami i dodatkami.

My name's Masochista . Dzisaj chcialem złożyc wanne ale jest taka krzywa .Najpierw posklejałem a klej nie złapał , Odoklejiłem wyprostoałem na świeczka ale jedna częśc troche sie zdeformowała a teraz wysycha sobie szapchla na wannie ale i tak jest chlorenie krzywo trudno . Prawie koncze tez wierze .

973155000bc244e3med.jpg

c5c617da27d9bd8amed.jpg

7e55d269c81af824med.jpg

Witam . Wczoraj skonczylem wierze ( brakuje karbinu ) i wanne . Dzis zabieram sie za góre kadłuba . Przy wannie załapałem że długie krzywe elementy kleji sie na CA . Teraz tak sie zastanawiam T-72 czy T-55 ??

eb7e5cde3f7fb469med.jpg

0df5d06161a7fc76med.jpg

Sorry za zdjecia ale komórka przy takiej pogodzie trudno zrobic dobre .

• 10 months later...

Czyżby Skif wykończył Autora? ;) Szkoda bo z mila chęcią poprzyglądał bym się jak robi to doświadczony modelarz. Ja łącze, szpachluje, docinam i rzucam sporą ilością obelg pod adresem skifa ale i tak muszę powiedzieć, że jak sklejam t-64a skifa to mimo tych wszystkich niedoróbek bardziej mi się to podoba jak sklejany przeze mnie jakiś czas temu Leopard a6 Hobby Bosa i Bradley Tami.