-lotus98- Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Model firmy Academy. Dostałem go na dzien dzieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Model z samej zasady efektowny Zaraz Ci pewno wytkną tutaj wszystkie błędy więc na początek powiem , ze fotki nieostre i model błyszczy się za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Lepszych fotek nie mogłem zrobić nie wiem czemu. A co do błyszczącego modelu nalożylem na niego tylko jedna warstwe sidolux'u zeby kalki siee nie błyszczały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Lotus domyślam się, że 98, to Twój rocznik I szczerze mówiąc, to chciałbym tak sklejać modele jak byłem w Twoim wieku! Porównując do Twoich ostatnich modeli, to to jest dzieło Widać, że u Ciebie metoda ćwiczenie czyni mistrza działa A tak to z poprawek takie, które najbardziej przykuły moją uwagę, to: -popracuj trochę nad szpachlowaniem i szlifowaniem(łączenie skrzydeł z kadłubem i łączenie dwóch połówek kadłuba) -rozcieńczaj bardziej farby i sidolux i maluj cieńszymi warstwami, unikniesz smug -strasznie psuje cały urok ten klej na szybach, jeżeli nie chcesz inwestować w jakieś specyfiki(są w sumie drogie) do klejenia szybek, to nałóż niewielką ilość kleju(na plastik, nie na szybę, czyli np. karabiny czy ścianki modelu), poczekaj chwilkę, aż odparuje, a potem delikatnie przyklej -żeby zmniejszyć to błyszczenie możesz zawsze kupić i nałożyć na sidolux lakier matowy np. Pactry albo po prostu używać go zamiast sidoluxu! ale postępy robisz ogromne! tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Masz rację i dobrze zrobiłeś, ale... pytanie .. czy przykryłeś ponownie kalki sido?? Jeżeli tak to pasowało, by jeszcze mattem przeciągnąć by się nie błyszczał... Ogólnie nawet nieźle PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 igi Z rocznikiem niestety pomyliles sie tak jakos mi pasowalo i napisalem. Ja urodzilem sie w 95roku. A co to szpachlowania łączenia skrzydel z kadłubem nie mogłem tego juz zrobic po przed przyklejeniem skrzydel pomalowalem je ponieważ bylo mi tak łatwiej. Liteonit1 Sido nalozylem tylko przed nalozeniem kalki[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hornet95 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Świetny ten B-17.To zdecydowanie Twój najlepszy model.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Witam ja mam takie pytanko czy B-17 to tówj ulubiony samolot z innych??? ponieważ ja jestem pasionatem tego samolotu od 7 roku życia a mam już 18 i szukam modelarzy z takim upodobaniem.Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Narazie to jest mój ulubiny model w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 A ha rozumiem ale fajnie że go wykonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Witam Model bardzo ładnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi