Wojtek B. Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam ponownie. Po "Zombie troopers" znowu dołączam się do projektu. Tym razem będzie to moja wizja post-nuklearnej ewolucji człowieka, czuli jak w temacie Ghula. Natchnieniem była gra Fallout 3 oraz oglądnięcie filmu "I am Legend" z Willem Smithem. Co to jest Ghul, jest dużo określeń w czasach przedmuzułmańskich w Arabii określano tak pustynnego ducha a w wierzeniach słowiańskich ghule określano jako wampiry. Ale w świecie post-nuklearnej rzeczywistości Ghule to zmutowani ludzie. Ciekawskich odsyłam tutaj: http://pl.fallout.wikia.com/wiki/Ghul Teraz przejdźmy do warsztatu, Popiersie wykonuję z mas modelarskich Wamodu oraz Green Staffa. A tak to na razie wygląda: Następnym etapem będzie wykonanie szczęki. Co do ogólnej koncepcji to Boba umieszczę na podstawce przypominającą rurę ściekową, a jak to u mnie pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Lubie Post nuklearne klimaty, a poczatki wygladaj niezle. Zajrze sobie tutaj od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Jak wcześniej wspomniałem wykonuję dolną część głowy: Oraz wykonałem mięśnie żuchwy, na nie później nałożę rozdartą skórę z GS-a oczywiście, oraz wpasuję zęby które wykonam z plastiku: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wojtek, jako że jestem wielkim fanem całej serii Fallouta (i Stalkera i paru innych ) będę uważnie obserwował postępy prac w tym wątku. Tym bardziej, że robisz figurkę od samego początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Postnuklerane dzieci, mutanty, dzikie psy z ulic Prypeci. Taaaa, znajome klimaty Fajny pomysł. Dioramka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Nie nie będzie dioramki, wykonuję tylko popiersie więc jest ona zbyteczna. Tak jak wcześniej napisałem umieszczę Ghula na podstawce przypominającą rurę ściekową, tak żeby się z niej wyłaniał . Dzięki za kibicowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam. Bob poszedł do dentysty z zamiarem wstawienia sobie zębów, no cóż .......... to tak jak za wszystko płaci nasz fundusz zdrowia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Niezła szczena... zaczął mi przypominać sprzedawcę z jednego z osiedlowych warzywniaków, poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Figurce przybyła szyja oraz uszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Główka nabiera życia, że tak powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Witam, po krótkiej przerwie pracę nad Ghulem znowu ruszyły. I tak część rzeźbienia i modelowania została zakończona i tak się prezentuję: Teraz tylko podkład i można brać się za najprzyjemniejszą część czyli za malowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Kolejny etap warsztatu. Po nałożeniu podkładu, na całość popiersia nałożyłem Old Rose Vallejo: Oraz w rożne zakamarki, zmarszczki itp. dałem Skin Wash z Vallejo Game: Następnie przetarłem całość farbką Basic Skintone, a włosy na głowię pomalowałem farbką Goblin Green: Teraz moim zamiarem będzie na skórze zrobić trochę zielonkawy odcień, pomalować oczy oraz szczękę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 No tak, bo na razie strasznie prosiaczkowaty na pyszczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Ghul coraz 'okropniejszy'. Znaczy w pozytywnym słowa tego znaczeniu. Coraz bardziej ghul'owaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?p=245832#245832 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi