mart72 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Takiego oto pacjenta wziąłem sobie na warsztat: I mam dylemat, bo nie jestem pewien jaki kolor dobrać temu panu do kombinezonu. To co na opakowaniu bardziej do mechanika pasuje ponoć. Może macie jakieś kolorowe fotki lotników z z wojny na Pacyfiku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Witam. Raczej obrazek na pudełku dobrze obrazuję kolor kombinezonu, na tych stronach masz zdjęcia które Cię interesują: http://www.daveswarbirds.com/navalwar/men_pics/colrcrew.jpg http://www.daveswarbirds.com/navalwar/men_pics/sb2ccrew.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Pilot USMC Źródło: militaryimages Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Wojtek B.,szwabu87 dzięki. Zaczynam skłaniać się ku opcji z piaskowym kolorem. Poszedłem po pracy do Pelty i przejrzałem trochę wydawnictw. Niewiele znalazłem, ale to co było, 2-3 kolorowe rysunki i trochę czarno-białych fotografii wskazuje na jakiś jasny kolor, choć 1 link od Wojtka B. pokazuje jakiś szary uniform. Natomiast nie zauważyłem nigdzie flagi US na kombinezonie. Gdybyście jeszcze coś mieli to z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Pacyfik: Obie fotki: Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 szwabu87, ten z lewej to aktor Bret Young ze współczesnej produkcji filmowej dla History Channel o nalocie Doolittle'a na Tokyo... pytanie, na ile kostiumolog się starał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Przynajmniej potwierdza piaskową kolorystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Na tej fotce jest koleś w takim kombinezonie jak mój pacjent (z kieszeniami pod kolanami): Szkoda, że zdjęcie czarno-białe. Znalazłem kolorowe foty, piaskowe, ale inny krój kombinezonów niestety, więc 100-procentowej pewności nie mam. Pilotek wykryłem na razie dwa rodzaje: piaskowe-z materiału i ciemnobrązowe-skórzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi