miki29021 Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Teoretycznie to nie jest ważne gdzie on będzie, ponieważ w całej komorze silnika jest duża temperatura więc to nie zrobi różnicy 20cm w tą czy w tą. Ale znowu jak on będzie zasysał powietrze spod kolektora wydechowego to wogóle to nie ma sensu bo tam temperatury sięgają... no nie jestem wstanie powiedzieć ile ale każdy wie o co chodzi. Stożek najlepiej umieścić zaraz przy dolnych kratkach zderzaka ponieważ tam jest tego powietrza najwięcej i jest najchłodniejsze. Aha i zaznaczam część "spalinowa" turbiny oraz wydech od niej prowadzony wraz z kolektorem wydechowym powinien być malnięty na kolor ostrej rdzy Cytuj
kuba2507 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 A ja mam pytanie. Czy pamietasz jak byl zlozony silnik pod maska?? wzdloznie czy poprzecznie?? bo jak poprzcznie to cala robota byla na marne Cytuj
Mikele Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Teoretycznie to nie jest ważne gdzie on będzie, ponieważ w całej komorze silnika jest duża temperatura więc to nie zrobi różnicy 20cm w tą czy w tą. Chyba, że obudujesz sam filtr puszką z izolowanymi ściankami a jeśli dodatkowo będzie wyprowadzony, przez maskę, zderzak, czy gdziekolwiek w okolicy samego filtru chwyt powietrza to w ogóle rewela. Ale jak to przy modyfikacjach, jest to kwestia mocno indywidualna i zależy głównie od inwencji "pana Miecia mechanika". Istotne jest to, o czym wspomniałeś, żeby temperatura na wlocie była stosunkowo niska. Swoją drogą kuba2507 zwrócił uwagę na istotną sprawę. W tym modelu silnik powinien być ułożony poprzecznie. Cytuj
kuba2507 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Jezeli to jest zwykla wersja to musi byc poprzecznie jezeli byla to werscja cosworth to silnik jest wzdloznie. Cytuj
Gość Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Cosworth ;) przecież jakby była poprzeczna to by wyszło, że IC jest po boku Cytuj
myeti Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Myślę, że do silnika mogłeś się bardziej przyłożyć. Użyć papieru ściernego, nałożyć więcej warstw farby... Chyba że to nie jest finalny jego wygląd?? Cytuj
miki29021 Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Wes koleś to rzuć do DOTA i pomaluj po ludzku od nowa, bo to się kupy nie trzyma. Aha i masz do tego skrzynie wchodzącą w tunel ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi