Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jest to moja pierwsza praca tutaj więc proszę o łagodny wymiar kary

Figurka jest zmodyfikowanym bazyliszkiem z 2 numeru "Księgi Smoków i czegoś tam" (odpiłowałem paskudne nóżki i odciąłem całą figurkę od jednego z fragmentów podstawki), na tle swojego legowiska. Oto rezultaty:

e0e2d2e76bdbcd7amed.jpg

892789aaa72da986med.jpg

ee758a0c2d6f8795med.jpg

2337f46d1142ef63med.jpg

a7977c49be0737abmed.jpg

61f9f76a8e1a83b8med.jpg

5c24e0c476f47c4amed.jpg

456d60a10aebe39emed.jpg[/img][/code][/url]

Napisano (edytowane)

jak już ostatnio na żywo mówiłem , bardzo fajna sprawa Obejrzałem tego bazyliszka w gazecie i stwierdziłem że jakiś taki dziwny. Pomalowany i apgrejdowany prezentuje się ciekawie Nie zapytałem tylko o jedno: to złote to co to jest?

Edytowane przez Gość
Napisano

To złote to raczej złoto Bazyliszek jak każdy szanujący się smok powinien uzbierać sporo kosztowności których mógłby pilnować. A ewentualny poskromiciel gada staje się automatycznie właścicielem skarbu.

Tyle zapamiętałem z bajek

Napisano

Ja myślałem, że to jeziorko lawy. Tak czy siak podoba mi się ta przeróbka.

Napisano

Dzięki za komentarze

No i może trochę zaległego opisu... To złote to rzeczywiście jest (przynajmniej w założeniu :P) złoto, a zielone i czerwone plamy znajdujące się w kilku miejscach dioramki to próba uzyskania poblasku minerałów (podobnie z resztą jak złote ślady na skałkach dookoła skarbu). skały zrobione są z utrwalanej termicznie modeliny pokrytej czarnym podkładem, potem dwukrotnie suchym pędzlem (szary i biały kolor). Całość zrobiona jest na metalowej podstawce "Inpostu" :P