szlachcik1 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Jak już przykleiłeś na klej do płytek to raczej nie ma szans odpaść ;p ale na przyszłość to wikol z odrobiną wody, a z resztą każdy klei jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 tzn. dojdzie jeszcze jedna warstwa żeby ziemia była równa z "obramówkami" bo teraz jest jej za mało, puki co nie odpada jak dmuchnę, ale jak dotknę palcem to coś tam się kruszy ta wierzchnia warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 nie chcę zaśmiecać forum to piszę tu: chciałbym zeby z modelu zeszła farba olejna (nie z tego) słyszałem ze dobry jest kret, ale w jakich proporcjach go wymieszać i ile trzymać model w mieszance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 słyszałem ze dobry jest kret, ale w jakich proporcjach go wymieszać Szklanka kreta + dwa litry wody. i ile trzymać model w mieszance? A jak myślisz ? Pzdr Ps. Uważaj, świństwo mocno żrące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Seb dzięki dziś wyprubuje A jak myślisz ? myślę hmmm... no wiem ile koło godziny? czy ciągle muszę obserwować? a i jeszcze jedno farba schodzi już w krecie czy po wyjęciu i przepłukaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 no wiem ile koło godziny? Zależy. Później najlepiej trochę to zetrzeć patyczkiem chigienicznym. I uważaj na palce - Seb ma racje w krecie czy po wyjęciu i przepłukaniu? w krecie. Śmierdzą po tym ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Trzymasz tak długo, aż farba zejdzie. To co samo nie odpadło ścierasz jak radzi jager. Najlepiej model zostawić na noc, nic się z nim nie stanie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 po nałożeniu ostatniej warstwy, dodane drzewko, ma to być okres jesieni dla tego drzewko jest łyse, jeszcze dodam parę bajerów:D możę co z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 podstawka jeszcze nie jest tak zrobiona jak bym chciał... troszkę czołgu, gąsiennice jeszcze nie są na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Fajnie, ale dawaj błota i kurzu, za czysto i za błyszcząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 skala72 dzięki Błyszczy raczej na fotach, bo żadnych sidoluxów przed washem nie dawałem ani po. Błotko może dorobię, ale co do kurzu wydaje mi się nie bedzie zbytnio pasował bo to okres jesieni czyli deszcze, błotko, mokro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Mój Pz. Kpfw. 38(t) Ausf. A, też się świeci jak cholera, a próbowałem dwóch specyfików, to był mój pierwszy "łosz". Zrób może jakieś ślady w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 Zrób może jakieś ślady w terenie. oj z tym będzie problem, na początku były nawet mocno widoczne odcisnołem je jak jescze klej nie zasechł na amen, ale po nasypaniu ziemi znikneły. A teraz to już po zawodach. Ja używam do washa olejku terpentynowego i farbek olejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Jeśli można to w kwestii mundurologii,prawdopodobnie w zamierzeniu miał to być kamuflaż groszkowy ale kolory troszkę nie te no i rozmiar grochów trochę za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 (edytowane) adam juszczak tak miało być, ale wyszło jak wyszło, kropeczki robione wykałaczką... Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Share Napisano 31 Lipca 2009 nie na temat, ale tyczy się do wcześniejszych postów. po ok 40 godz. kąpieli i szorowaniu \/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 ten model to też czeka? Kolego modelarzu, zajrzyj do wszystkich działów z tego forum(nietylko)pt. Know how. Porównasz wszystkie herezje, ze stanem faktycznym..... a moze to mnie sie zdaje. pzdr & powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 ten model to też czeka?Kolego modelarzu, zajrzyj do wszystkich działów z tego forum(nietylko)pt. Know how. Porównasz wszystkie herezje, ze stanem faktycznym..... a moze to mnie sie zdaje. Gościu nie wiem za bardzo o co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 witam, dorobiłem troszkę błotka... i tabliczkę do winiety (literki z drucika)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Września 2009 Autor Share Napisano 23 Września 2009 zapraszam do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=266677#266677 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi