Jump to content

[In-Box] German motocyclists 1940-43 / MB / 1:35

Recommended Posts

Jest to mój pierwszy in-box jaki mam przyjemność zaprezentować, więc w razie co prosiłbym o wyrozumiałość :model:

___________________________________________________________________________________________

Dzisiaj ocenie podlega zestaw Master Box'a o numerze producenta #3539 pt. “Letting off steam... - German motocyclists 1940-1943

*każdy może sobie tytuł zestawu przetłumaczyć na swój sposób aczkolwiek rysunek na pudełku, autorstwa p. Karaszczuka, mówi sam za siebie ].

niemcyR75_1.jpg

Wcześniej nie miałem do czynienia z figurkami tej firmy, więc nie spodziewałem się cudów żywicznej klasy znanych producentów. I tu małe zdziwienie – po otworzeniu pudełka na pierwszy rzut oka wypraski mile zaskoczyły...

niemcyR75_2.jpg

W pudełku znajdziemy instrukcję, 2 ramki ( w sumie ok. 175 elementów!), w tym jedna z kompletnym motorem BMW R75 z bocznym koszem i MG34 lub 45 do wyboru. Zestaw zaskakuje jakością, biorąc pod uwagę cenę - niecałe 50pln za 3 figurki i motor.

niemcyR75_3.jpg

niemcyR75_6.jpg

Figurki mają ładnie odwzorowane fałdy odzieży, jak i detale umundurowania i broni. Wymianie czy obróbce od podstaw na pewno ulegną szprychy kół motoru czy dorabiane paski do broni ale to drobiazgi ;)... Póki zestaw cieszy oczy .

niemcyR75_5.jpg

niemcyR75_4.jpg

niemcyR75_7.jpg

Nie sprawdzałem jeszcze poprawności merytorycznej umundurowania czy też malowania podanego przez producenta na odwrocie, zarówno motoru jaki i żołnierzy i ich wyposażenia. Do zestawu dołączone są 2 arkusiki kalek – z numerami rejestracyjnymi, oznaczeniami producenta motoru oraz znakami pionowymi informacyjnymi, które mogą być przydatne na wszelkiego typu dioramy. Master Box przewidział również 6 typów malowań/oznaczeń dla motoru, m.in.12 Dywizji SS z Normandii '44, Afrika Korps z Libii '42, jak również 2 spod Stalingradu '42.

niemcyR75_8.jpg

Podsumowując – zestaw ciekawy, ładnie wykończony jak na cenę produktu i myślę, że zaskoczy nie jednego z nas potencjałem