marioba Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Witam! Model zrobiony kilka miesięcy temu. Italeri, 3 tonowe LKW z silnikiem na Holzgas 1:35. Całość malowane akrylami Testorsa. Pojazd zasadniczo skończony poza wnętrzem skrzyni. Wena twórcza odeszła i nie mam pomysłu jak ją zmalować. Tymczasowo nasypałem cegieł i już. Zapraszam do oglądania i oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 http://www.drewnozamiastbenzyny.pl/produkcja-holzgazu-w-praktyce/ A to link do poczytania o produkcji Holzgazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Hej, model zdaje się być dobrze pozlepiany, ale malowanie dość bure - może by i ożył gdybyś mu jakąś podstaweczke zrobiłbył(wtedy całkiem inaczej nasze prace się prezentują) p.s. nad obiciami bym jeszcze popracował. do następnego ! p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Witam! Ajć przypomniały mi się czasy, kiedy to Blitze mi po głowie "chodziły". Co do modelu to nawet przejrzyście Ci wyszedł, troszkę monotonne fotki, ale to już wina tej pustki na pace. Jak nie masz pomysłu przy takim malowaniu, lub ogólnie w sytuacji pustki na pace - pamiętaj zawsze możesz dostać Tamiyowski Fuel Drum Set, który myślę nie raz przychodził już modelarzom z pomocą. I tak do Twojego malowanka żółtego robisz powiedzmy 3 malowane na szaro beczki, a czwartą na żółto i masz już na pace szczegół, który nada jakiegokolwiek kontrastu. Poza tym fajnie sklejony modelik, czysto pomalowany, mniej obić - więcej filtrów/cieniowania - lepszy efekt. P.S. Ostatnio cierpiałem na brak weny, nic nie mogłem skleić itp. Szukałem jakiegoś bodźca, impulsu - właśnie w tej galerii znalazłem - biorę się za modele Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carl118 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Niezły model w dodatku jedna z najtańszych ciężarówek 1/35 na rynku, jakość też jest niezła. Model na 5+. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi