RH Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Dzieńdoberek!! No i kolejny modelik skonczony Tym razem jest to samolot myśliwski z lat 30 tych używanych w Armi USA Boeing P-12 E w skali nietypowej jak dla mnie 1:32 z firmy Minicraft Hasegawa.Okres ten w lotnictwie USA jest troche taki cyrkowy ze wzgledu na specyficzne malowanie ,bardzo kolorowe ,ale przez to ładne i ciekawe. A wracając do modelu ,Robiny prosto z pudelka ,.Jak na wiek wyprasek prezentuje sie nawet dobrze .Jedynie co nie doklejalem to bomby pod skrzydlami.Wydają mi się jakieś niemiarowe (lepiej nie kleić niż zepsuć wyglad modelu A jeszcze jedno ,nie ktorym moze wydawać sie ten model za blyszczący ,Ale niestety w tym okresie malowano takimi farbami czyli FS z jedynką na przodzie co oznacza farbę blyszcząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Piękny U mnie czeka wersja pokładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Piękny U mnie czeka wersja pokładowa. Też będzie tylko czekam na odpowiednie kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Bardzo podoba mi się Twój model, wygląda wyśmienicie. Ładnie pomalowany, ogólnie dobrze wykonany. Dusze ma taki dwupłatowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Schludnie i czysto wykonany dwupłat Gratuluję świetnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Myślę, że kadłub powinien być matowy a skrzydełka błyszczące i czy śmigło od tyłu nie powinno być czarne ? Samolot był kryty płótnem i miał klasyczny amerykański kamuflaż (Olive Drab FS30118) wzorowany na brytyjskim z I wojny światowej. Ponieważ w latach międzywojennych amerykanom nic nie zagrażało a jedyne straty jakie mieli to w wyniku wypadków w odległych i niedostępnych terenach Ameryki, skrzydła i stateczniki malowano za żółto (Yellow FS13432) aby łatwiej znaleźć rozbitka. No dobra tyle komunałów, ty zapewne to wszystko wiesz, ale czasem ktoś kto to czyta może nie znać genezy pstrokacizny amerykańskiej. Modelik jest super, (tak jak wszystkie inne jakie prezentowałeś) marzę o takim, ale jak się w sobie zbiore to coś zrobię. Nieźle by wyglądał w zestawiniu z późniejszym malowaniem samolotów morskich, czyli z niebieskim kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 Myślę, że kadłub powinien być matowy a skrzydełka błyszczące i czy śmigło od tyłu nie powinno być czarne ? Samolot był kryty płótnem i miał klasyczny amerykański kamuflaż (Olive Drab FS30118) wzorowany na brytyjskim z I wojny światowej. Ponieważ w latach międzywojennych amerykanom nic nie zagrażało a jedyne straty jakie mieli to w wyniku wypadków w odległych i niedostępnych terenach Ameryki, skrzydła i stateczniki malowano za żółto (Yellow FS13432) aby łatwiej znaleźć rozbitka. No dobra tyle komunałów, ty zapewne to wszystko wiesz, ale czasem ktoś kto to czyta może nie znać genezy pstrokacizny amerykańskiej. Modelik jest super, (tak jak wszystkie inne jakie prezentowałeś) marzę o takim, ale jak się w sobie zbiore to coś zrobię. Nieźle by wyglądał w zestawiniu z późniejszym malowaniem samolotów morskich, czyli z niebieskim kadłubem. W instrukcji byl oliv drab FS 14087 (tak jak pisałem 1 to kolor blyszczący w FS ale to nie ważne Co do modelu morskiego to oczywiście będzie tylko że z kadlubem szarym ,skrzydlo gorne żółte reszta srebrna a statecznik poziomy i pionowy albo bialy albo czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Pięknie wykonany model czysto i schludnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi