Tommi Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam w temacie Jak wiadomo (a jeśli nie to już tak ) składam raczej samochody a do budowy samolotu zmotywowała mnie siostra tak więc będzie to mój pierwszy samolot z prawdziwego zdarzenia, kiedyś dawno jak zaczynałem przygodę z modelarstwem jako pierwszy model skleiłem jakiś samolot, następnie śmigłowiec no i zaczęły sie trucki i osobówki, teraz ino Ford'y . Po przeszukaniu kilku sklepów modelarskich, długich obradach i własnych poglądach na temat który model samolotu powinien dostąpić tego zaszczytu w finale znalazły się SpitFire i Mustang, wybór padł na Mustanga, więc jest: Mustang P-51D-15 w skali 1:48 firmy ICM, czyli cosik takiego: http://www.mojehobby.pl/zdjecia/0/2/1/190_rn.jpg Chciałbym zbudować w miarę ładny model, który będzie mógł stać na biurku nie rażąc w oczy, jako sklejacz samochodów, aby tego dokonać potrzebuję waszej pomocy . Proszę o rady, spostrzeżenia, foty, itd... aby nie popełnić jakiejś gafy, na pewno ktoś z was sklejał to latadło i ma coś do powiedzenia. Mały In-box: Pudło: Instrukcja, kalki ...: Reszta: Mam nadzieje, że z waszą pomocą i przy odrobinie pracy powstanie całkiem ładny modelik. Jutro zaczynam budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 OOO to zaczynaj coprawda to ICM i szpachli, to zużyjesz na mase... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Z tą szpachlą to nie przesadzajmy. Robiłem Spitfire i P-51A z ICM. Może elementy nie są jakoś super spasowane, ale wystarczy poświęcić trochę czasu z pilniczkiem w ręce i dopasować cześć. Bardziej bym się martwił o kalkomanie bo przynajmniej w moim przypadku strasznie się kruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 są postępy, małe ale są zaczełem także spasowywać kadłub i skrzydła, no i nie jest tak źle, wystarczy torche pilniczkiem tu i tam i powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Miałem ten model w 1:72 gdy jeszcze sklejałem samoloty Bardzo mi się podobał i chętnie ujrzę go w 1:48 Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 troche zdziałałem przy kabinie pilota Szkoda że ICM nie dało kalki na tablicę przyrządów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi