MateuszRze Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Witam wszystkich Chciałem przedstawić Wam mój pierwszy model plastikowy - TS-11 Iskra bis b. Model był dosyć łatwy, ale jako początkujący i tak miałem problemy . Dużo było niedociągnięć ze strony firmy odlewającęj ten model m.in. nie da się domknąć kabiny - może to tylko mój był nieudany (to nie wina klejenia ani niedoszlifowania lub czegoś podobnego ) Model malowałem cały ręcznie, bez użycia taśm itp. wszystko od ręki. Pokryłem 2 warstwami. Malowałem farbką Humbrol - 56 (polecam, miałem porównane z pactrą i paroma innymi). A oto i on: PRZYPOMINAM, ŻE TO MÓJ 1 MODEL, proszę wziąć to pod uwagę przy ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Model nawet dobry jak na pierwszy.Sam takiego skleiłem i też był pierwszy . Jedynie co mi sie nie bardzo podoba to farba wyglada jak chropowata, ale nie mam co oceniać bo sam lepiej nie kleje, więc niech się wypowiedzą experci. Pozd:Arek17 Ps.Czy jest to model firmy plastyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszRze Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 farba wyglada jak chropowata To prawda, ale nie mam jeszcze dobrych pędzli i malowałem takimi kiepskimi które co chwile gubiły włosy przez co przy ich zdejmowaniu poprzyklejał się kurz :( Ps.Czy jest to model firmy plastyk?? Dokładnie, to model firmy Plastyk, której nie polubiłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Hej. Zbyt gęsta farba porobiła grudki na dziobie, przy pactrze by tego nie było. Pozatym nie dociążyłeś dzioba, przez co jest w górze jak przy starcie. Jak na pierwszy model jest dobrze. Każdy uczy sie przez całe życie, Ja też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszRze Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Pozatym nie dociążyłeś dzioba No właśnie nie wiedziałem czy coś źle zrobiłem czy co? :P Jak można go dociążyć? Włożyć tam coś cięższego? Np co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Ja wklejam cieżarki wędkarskie na klej ca w zależności od potrzebnej gramatury. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Też robiłem ten model, nawet w ilości dwóch sztuk. ;) Dociążanie wykonuję poprzez doklejenie w dziobie jakiegoś kawałku ołowiu (zwykle wcześniej go ważę - tak ok. 5 - 10g) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi