pudzian30 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 (edytowane) Witam zaczyna prace nad volvo. Będę składał go tak jak jest w pudełku. Mam zamiar dołożyc tylko oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne. Chce podświetlić michelina jeżeli mi sie uda. Zastanawiam się nad kolorem chyba będzie czarne. Chcialbym też zrobić jakiś materiał w środku. Mam takie coś co się nadaje na podłoge ale nie wiem jaki na siedzenia i reszte. Nie wiem też na jaki kolor pomalować srodek. Mam nadzieje ze mi pomożecie. Fotki z postepów będę wklejał tak jak praca bedzie szła:) Edytowane 30 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ok. Przede wszystkim, zacznij od poprawy interpunkcji - nowe zdanie rozpoczynamy od wielkiej litery, a po kropce dajemy spację. W przeciwnym razie robi się "ciężkostrawna sieczka". Cieszy mnie, że będzie powstawał wreszcie normalny model, bez zbędnych fajerwerków. Jeśli chodzi o materiał w środku kabiny, to na podłogę najlepiej położyć flock, a siedzenia pomalować, robiąc imitację skóry. Z podświetlanym "Miszelinem" może być kłopot, bo musiałbyś mieć takowego choć trochę przezroczystego. Środek pomaluj tak, jak w prawdziwym Volvo - w Internecie znajdziesz mnóstwo zdjęć środka. Na zewnątrz - to już Twój wybór, tak, aby się podobał Tobie. Pozwodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 JarekS Posluchaj rad Jarka , już Tornado też CI pisał to nie gg, piszemy poprawną polszczyzną , ludzika można bardzo łatwo podświetlić ponieważ białe diody są silne, trzeba odpowiednią ja od dołu bądź tyłu zamontować, czekam na konkrety, powodzenia. Ps Witam na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Jarek nie mów nie mów, bo na moim warsztacie również powstaje zwykła Scania 4'czka ;) A co do tego Michelina, to naprawdę nie wiem jak chcesz to zrobić, bo przecież to jest jeden odlew plastiku, w ogóle nie przeźroczysty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Kolego przyjęliśmy taką zasadę, że relacje z budowy prowadzimy wklejając zdjęcia i opisując je. W Twojej relacji nie ma jak na razie żadnego zdjęcia, zatem temat zamykam do czasu wklejenia pierwszej fotki (choćby pudełka). Oczywiście wystarczy, że napiszesz do mnie lub do innego moderatora, a odblokujemy temat, abyś mógł kontynuować prowadzenie relacji. Ponadto przypominam o obowiązku przestrzegania zasad interpunkcji i ortografii. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudzian30 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Zdjęcie pudełka A tak wygląda kabina jak narazie:) A co do michelina to w tym zestawie jest z dwóch kawałków i mam mały plan potem pokarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Pudzian, jak już musisz robić fotki telefonem (btw, widać Cię w lustrze ) to wyjdź na dwór a pudełko ustaw przy jakiejś ścianie, czy na tle białego kartonu. Tak samo z częściami modelu. Zdjęcia powinny być wtedy dużo lepsze niż oglądanie wnętrze Twojego mieszkania... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudzian30 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Kilka fotek z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Bardzo ładnie to wygląda . Czekam na dalesze postępy, bo po tej aktualce widać, że będzie konkretnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Również się przyjże tej budowie. Oby tak dalej bo naprawde świetnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudzian30 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Model już możesz oglądnać w galeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi