koniu Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam. Po długich oczekiwaniach wreszcie przybył do mnie ten oto modelik. Korzystając z wolnego weekendu przygotowałem niniejszego in-box’a. Model jest datowany na 1982 rok i niestety na niektórych częściach widać ten upływ czasu, ale myślę, że przy odpowiednim nakładzie pracy uda się coś ciekawego z tego wyciągnąć. Ogólnie jednak, poza kilkoma wyjątkami, jakość wyprasek wygląda przyjaźnie. Więcej będzie na pewno wiadomo podczas samej budowy. Natomiast model absolutnie powala swoją wielkością! Jedziemy z fotkami: Pudełko Ramki z częściami Części chromowane (jakość całkiem niezła, ale niektóre części mają skazy, więc pewnie wszystkie pójdą do DOTa i będą malowane, żeby uniknąć różnic) Pozostałe części, które powypadały z ramek Przednia szyba – tu niestety widać, że dość mocno sfatygowana Reszta “szkła” Szyby do sleepera, fabrycznie przyciemniane Kasta Wnętrze. To chyba najgorzej zrobiony element. Nie wiem czy to wina odlewu producenta, czy podczas gdy model leżał u poprzedniego właściciela coś takiego się zrobiło, ale przyznam, że wygląda to co najmniej dziwnie. Chodzi o dwa nadlewy (?) na tylnej ścianie kabiny po obu stronach przejścia do sleepera. Wygląda jakby były to odciski części bieżnika opon lub czegoś takiego. Z tym będzie chyba najwięcej roboty. Oponki Kalka Instrukcja Kilka zbliżeń szczegółów – myślę, że nie jest źle (najfajniejsze jest CB radio ) I parę fotek na smaczek, czyli porównanie 1:16 do 1:24 Warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Olbrzym !!! Fajny Ken . To powiedz ile Cię wyniósł taki zakup,w ogóle cała ta operacja ze sprowadzania ze Stanów ? Przednia szyba strasznie "zmęczona" i te ślady po wypychaczach ... No to powodzenia ,czekam aż wyląduje na warsztat pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Ogółem wyniosła mnie ta frajda 230$ z czego 65$ to koszty przesyłki. Mój ogromny fart w tym, że paczka nie trafiła na cło, bo jeszcze dobre "parę" złotych bym musiał dorzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Sporo,sporo ,ale było warto ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Piękny amerykaniec ,ale też drogi naprawdę warto było kupić tego wielkoluda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi