Marcin93 Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam ! Po dość długiej nieobecności na forum powracam z nowym modelem. Tym razem latadło w 48 a to nowość bo zawsze się 72 trzymałem . Klejony "z pudła" bez dodatków. Co tu więcej gadać dam zdjęcia :P . [ Teraz prace poszły trochę dalej, ale zdjęć nie zrobiłem jeszcze. Kolejna aktualizacja niedługo . Cytuj
krzychu-onisk Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Miło widzieć jakąś radziecką konstrukcje Zasiadam i podziwiam Cytuj
Marcin93 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Napisano 28 Sierpnia 2009 Spora aktualizacja doszła . Model już pomalowany, środek wybrudzony ogólnie prawie koniec . Przejscia kolorów już wyrównałem, całość pędzlem malowana i maskowania białą masą firmy UHU. Pierwszy raz to robiłem dla tego niedokładnie to trochę wygląda. I po maskowaniu: Koniec jest blisko . Sorry, że takie przerwy między aktualizacjami :P . Komentarze i krytyka mile widziane . Pozdrawiam Marcin . Cytuj
panzer_lehr Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Jak dla mnie bomba, tym bardziej, że sam mam La-5FN z Gwizdki i jestem ciekam efektów. A nadmienię, tylko, że ostatni raz samoloty sklejałem jakieś 15 lat temu. Więc wszystkie wskazówki biorę do siebie i będę je wcielał w życie w trakcie budowy swojego modelu. Będę pilnie śledził Twoje prace. Pozdrawiam . Cytuj
jachud3 Napisano 28 Sierpnia 2009 Napisano 28 Sierpnia 2009 Wydaje mi się, że maskowanie masami w przypadku malowania pędzlem jest chybione... jeśli dobrze widzę, na granicach ciemnego koloru są takie zgrubienia. To właśnie skutek takiego maskowania... Proponowałbym powycinać faliste wzorki z taśmy Tamiya i wtedy maskować, efekt powinien być lepszy pzdr. P.S.: Zapomniałem prawie, wnętrze bardzo mi się podoba Cytuj
Marcin93 Napisano 27 Września 2009 Autor Napisano 27 Września 2009 Racja trochę pomysł nie wypalił . Mam kolejną aktualizacje, przepraszam za takie powolne aktualizacje. Tak więc zepsułem kalkę moja wina bo się zaczęła marszczyć to chciałem ją wyrównać i wiadomo co dalej . Bywa, za to reszta siadła jak należy. Teraz na "Ławkę" idzie matowy, okopcenia, zalanie linii i po tych zabiegach koniec :P . Ogólnie bardzo przyjemny model w klejeniu, jak na Zvezde . Dopiero na zdjęciach zauważyłem kilka niedopracowań które muszę poprawić. Mimo jednej zepsutej kalki jestem bardzo zadowolony z tego modelu i będzie to chyba jedno z moich lepszych"latadeł" które ostatnio wyszły z warsztatu . Galeria niedługo. Pozdrawiam Marcin. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi