Marcin93 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam ! Po dość długiej nieobecności na forum powracam z nowym modelem. Tym razem latadło w 48 a to nowość bo zawsze się 72 trzymałem . Klejony "z pudła" bez dodatków. Co tu więcej gadać dam zdjęcia :P . [ Teraz prace poszły trochę dalej, ale zdjęć nie zrobiłem jeszcze. Kolejna aktualizacja niedługo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Miło widzieć jakąś radziecką konstrukcje Zasiadam i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Spora aktualizacja doszła . Model już pomalowany, środek wybrudzony ogólnie prawie koniec . Przejscia kolorów już wyrównałem, całość pędzlem malowana i maskowania białą masą firmy UHU. Pierwszy raz to robiłem dla tego niedokładnie to trochę wygląda. I po maskowaniu: Koniec jest blisko . Sorry, że takie przerwy między aktualizacjami :P . Komentarze i krytyka mile widziane . Pozdrawiam Marcin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Jak dla mnie bomba, tym bardziej, że sam mam La-5FN z Gwizdki i jestem ciekam efektów. A nadmienię, tylko, że ostatni raz samoloty sklejałem jakieś 15 lat temu. Więc wszystkie wskazówki biorę do siebie i będę je wcielał w życie w trakcie budowy swojego modelu. Będę pilnie śledził Twoje prace. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Wydaje mi się, że maskowanie masami w przypadku malowania pędzlem jest chybione... jeśli dobrze widzę, na granicach ciemnego koloru są takie zgrubienia. To właśnie skutek takiego maskowania... Proponowałbym powycinać faliste wzorki z taśmy Tamiya i wtedy maskować, efekt powinien być lepszy pzdr. P.S.: Zapomniałem prawie, wnętrze bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Racja trochę pomysł nie wypalił . Mam kolejną aktualizacje, przepraszam za takie powolne aktualizacje. Tak więc zepsułem kalkę moja wina bo się zaczęła marszczyć to chciałem ją wyrównać i wiadomo co dalej . Bywa, za to reszta siadła jak należy. Teraz na "Ławkę" idzie matowy, okopcenia, zalanie linii i po tych zabiegach koniec :P . Ogólnie bardzo przyjemny model w klejeniu, jak na Zvezde . Dopiero na zdjęciach zauważyłem kilka niedopracowań które muszę poprawić. Mimo jednej zepsutej kalki jestem bardzo zadowolony z tego modelu i będzie to chyba jedno z moich lepszych"latadeł" które ostatnio wyszły z warsztatu . Galeria niedługo. Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi