Mateusz16 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Jestem początkujący, chcę zaprezentować swój model na wystawie. Mam 2 pytania - po pierwsze - co z dokumentacją modelu, typu - opis montażu, firma, skala, opakowanie? - po drugie - czy musi być na podstawce - czy musi być to coś specjalnego? czy za dokumentacje i podstawkę komisja przyznaje punkty, jak tak to ile można dostać! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Teoretycznie podstawka nei jest oceniana ale ma oczywiście wpływ na ocene, nie musisz jej posiadać ale dobrze żeby była bo wtedy domorośli panowie nie urwą ci części w modelu (były przypadki branai w łąpy modelu i zaglądania "pod spódnice") Potrzeba napisać firmę, skalę i czasem twoje modyfikacje itd. Niektórzy wymagaja schematów malowania, o co nei wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Jak nie robisz modelu od podstaw/bardzo go waloryzujesz to dokumentacja jest właściwie zbędna. Jeśli w regulaminie jest coś napisane o posiadaniu dokumentacji to możesz dla świętego spokoju zapakować do pudełka z modelem instrukcje zestawów, które przy jego budowie wykorzystałeś, ew. jakąś fotkę orginału jeśli się wzorowałes na konkretnym egzemplarzu. Ja osobiście nigdy nie spotkałem się żeby ktoś ode mnie wołał "dokumentację", nawet jeśli w regulaminie zawodów była ona wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi