TreworBG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 no więc nie zaczynając o więc co następuje: kadłub został pomalowany, i przed zrobieniem zdjęć postanowiłem dopasować pokład... no i sie okazało że dopasowanie to pojęcie bardzo mocno naciągnięte :] nie dość że elementy nie chcą dobrze się ułożyć, to jeszcze pozostawiają olbrzymie luki między kadłubem... przykre druga rzecz, zdjęcia wykazały spore niedoiągnięcia m.in. smugi na białej części, bordo nachodzące na kolor czarny.... te "pancerne" kształty na pewno utrudniają ścisłe przyleganie taśmy do maskowanej powierzchni dokładnie tak, mimo że dociskałem i dociskałem to farbka i tak zrobiła swoje oto przedstawiam zdjęcia, sami osądźcie i nie oszczedzać na szczerości (zdjęcia celowo rozjaśnione w sposób ekstremalny ) a ja postanawiam że biała farbka dozna unicestwienia za pomocą papieru i pozostałe barwy doczekają się chyba powtórnego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 wg mnie choć nie idealnie to dużo lepiej, choć nie wiem czy przy tak nierównym kadłubie da się dużo lepiej Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jak dla mnie jest naprawdę super!!! Skala tłumaczy wszystkie mankamenty z malowania. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Wszech i wobec pragnę poinformować, że strajki stoczniowców zostały zakończone, zaległe pensje wypłacone, a i znalazł się nowy inwestor w mojej małej stoczni tym samym Titanic powraca do łask! A prawdę mówiąc to powrócił jakiś czas temu, ma już pokład i kominy. Dzisiaj niestety nad Krakowem burza, a światło sztuczne poniżej pasa, więc jutro dodam aktualne fotosy modelu. Co więcej egzaminy zdane i pozostała tylko obrona pracy, więc znajdzie się czas na nadgodziny w stoczni ;) Bis bald then!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 29 Lipca 2012 Autor Share Napisano 29 Lipca 2012 nadeszła pora na Lody Koral przedstawiam zdjęcia z aktualnym stanem modelu, najnowsza aktualizacja to doklejone dźwigi. Nie narzucam subiektywnej opinii sami się nią wykażcie a ja się będę delektował krytyką (albo uderzę się w pierś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Powiem Ci że mi się nie podoba:) Ale z 2 strony, podoba mi sie, ponieważ to 22cm stateczek. I domyslam sie że ciężko się go maluje itd...podziwiam, bo jak na tą skale źle nie wygląda, i to malowanie pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 mnie też się nie podoba :-) ale jak skończę śruby i podstawkę to go tak zostawię. Pracowałem wyłącznie na podstawowych materiałach. Kilka narzędzi wyrwałem z taty pudeł, do rozcieńczania farby używałem Nitro i pewnie dlatego w kilku miejscach odpada farba. Następny model BĘDZIE lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 AHOJ! Obserwuję walkę z tak małą materią i jedno mnie zastanawia - czemu nie wkleiłeś na rufie elementów na których są dodatkowe śruby napędowe? Teraz będziesz miał kolejną zabawę z malowaniem - tak żeby nie odróżniały się one od podwodnej części kadłuba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi