Skocz do zawartości

no.1 - R.M.S. Titanic [Revell 1:1200]

TreworBG

Rekomendowane odpowiedzi

no więc nie zaczynając o więc co następuje: kadłub został pomalowany, i przed zrobieniem zdjęć postanowiłem dopasować pokład... no i sie okazało że dopasowanie to pojęcie bardzo mocno naciągnięte :] nie dość że elementy nie chcą dobrze się ułożyć, to jeszcze pozostawiają olbrzymie luki między kadłubem... przykre

druga rzecz, zdjęcia wykazały spore niedoiągnięcia m.in. smugi na białej części, bordo nachodzące na kolor czarny....

te "pancerne" kształty na pewno utrudniają ścisłe przyleganie taśmy do maskowanej powierzchni

dokładnie tak, mimo że dociskałem i dociskałem to farbka i tak zrobiła swoje

oto przedstawiam zdjęcia, sami osądźcie i nie oszczedzać na szczerości (zdjęcia celowo rozjaśnione w sposób ekstremalny )

1202022.jpg

1202023.jpg

1202024.jpg

1202025.jpg

1202026.jpg

1202027.jpg

1202028.jpg

1202029.jpg

a ja postanawiam że biała farbka dozna unicestwienia za pomocą papieru i pozostałe barwy doczekają się chyba powtórnego malowania

• 2 years later...

Wszech i wobec pragnę poinformować, że strajki stoczniowców zostały zakończone, zaległe pensje wypłacone, a i znalazł się nowy inwestor w mojej małej stoczni tym samym Titanic powraca do łask! A prawdę mówiąc to powrócił jakiś czas temu, ma już pokład i kominy. Dzisiaj niestety nad Krakowem burza, a światło sztuczne poniżej pasa, więc jutro dodam aktualne fotosy modelu.

Co więcej egzaminy zdane i pozostała tylko obrona pracy, więc znajdzie się czas na nadgodziny w stoczni ;)

Bis bald then!!

nadeszła pora na Lody Koral przedstawiam zdjęcia z aktualnym stanem modelu, najnowsza aktualizacja to doklejone dźwigi. Nie narzucam subiektywnej opinii sami się nią wykażcie a ja się będę delektował krytyką (albo uderzę się w pierś ;-)

img3931u.jpg

img3920t.jpg

img3932qv.jpg

img3933y.jpg

img3934os.jpg

img3930zu.jpg

img3926tc.jpg

img3925p.jpg

img3924k.jpg

img3923yw.jpg

img3922ot.jpg

mnie też się nie podoba :-) ale jak skończę śruby i podstawkę to go tak zostawię. Pracowałem wyłącznie na podstawowych materiałach. Kilka narzędzi wyrwałem z taty pudeł, do rozcieńczania farby używałem Nitro i pewnie dlatego w kilku miejscach odpada farba. Następny model BĘDZIE lepszy

• 3 weeks later...

AHOJ! Obserwuję walkę z tak małą materią i jedno mnie zastanawia - czemu nie wkleiłeś na rufie elementów na których są dodatkowe śruby napędowe? Teraz będziesz miał kolejną zabawę z malowaniem - tak żeby nie odróżniały się one od podwodnej części kadłuba...