Ipkinss Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam! Ostatnio na forach pojawia się sporo "siódemek" i "jedenastek" z "Mastercraftowych" wznowień. Postanowiłem zatem i ja się "pochwalić" swoim P-7, który to powstał jakieś 5-6 lat temu. Model ten zapoczątkował moją "polską" kolekcję, którą powiększam do chwili obecnej. Wcześniej kleiłem różne różności Sam zestaw to oczywiście PZW ale wzbogacany elementami z blaszki do P-11c Part'a. Przy P-7 po raz pierwszy wykonywałem części od podstaw co wtedy było dla mnie dużym osiągnięciem. I tak od zera powstał silnik oraz wyposażenie kabiny Dziś P-7 stoi wśród reszty moich poloników przypominając o początkach kolekcji oraz o poziomie z jakiego zaczynałem Aktualnie na składzie czeka kolejna siódemka...już od Mastercraftu. Gdy przyjdzie na nią czas będzie to samolot L. Pamuły. Model przedstawia P.7a "5" (281-K) 6.132 ze 123 Eskadry Brygady Pościgowej pilotowaną przez ppor. Erwina Kawnika, który to strącił do spółki z ppor. St. Chałupą He-111 we wrześniu 1939r. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Bardzo sympatyczna siódemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Fajowy Ładny celownik; był w zestawie z plastiku - czy sam robiłeś z drutu albo blaszki? Na spodniej części skrzydeł na lotko-klapach widać takie fajne zabrudzania - to celowe, czy Ci farba "przelazła"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Hej! Ładny celownik; był w zestawie z plastiku - czy sam robiłeś z drutu albo blaszki?Na spodniej części skrzydeł na lotko-klapach widać takie fajne zabrudzania - to celowe, czy Ci farba "przelazła"? Celownik był w blaszce Part'a do "jedenastki". A co do zabrudzeń to jest pozostałość po pierwszym nieśmiałym "washu". Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi