sokol Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Armata przeciwlotnicza 85 mm 52-K wz. 1939, model w skali 1:35, firmy Choroszy Modelbud (żywica) Model w w malowaniu prezentowanym w Muzeum Obrony przeciwlotniczej w Koszalinie podczas Nocy Muzeów, maj 2009 A tak wyglądało to w Koszalinie w maju 2009 Cytuj
szlachcik1 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Mi osobiście malowania muzealne się nie podobają, przez co Twój model wydaję się być czysty i zabawkowy... ja mimo wszystko bym go odrobinkę ale dosłownie odrobinkę obił, zakurzył ewentualnie zabłocił i rzecz jasna zawashował jak ze sklejalnością było? Cytuj
Bilonzo Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 szlachcik1, czyli armata w muzeum wg. Ciebie też wygląda jak zabawka, bo ja tu widzę bardzo ładną kopię (pomniejszoną ) orginału.. Nie wszystko musi być okurzone, poobijane i zardzewiałe . Pozdrawiam Cytuj
premier1986 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 Super armatka. Pzdr dla kolegi z tego samego miasta Cytuj
szlachcik1 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 szlachcik1, czyli armata w muzeum wg. Ciebie też wygląda jak zabawka, bo ja tu widzę bardzo ładną kopię (pomniejszoną ) orginału.. Mi osobiście malowania muzealne się nie podobają Ta z muzeum jak zabawka to raczej nie bo wymiarami nie pasuje... Zaś miniaturka w 35 tak. Osobiście nie lubię czystych egzemplarzy takich jakie są eksponowane w muzeach dlatego rzadko chodzę... Osobiście preferuję modele zużyte w różnych (mniejszych bądź większych stopniach) trochę kurzu, błota, rdzy nie koniecznie... Nie wszystko musi być okurzone, poobijane i zardzewiałe oczywiście że nie... ale każdy ma inne gusta, a o tym jak wiemy się nie dyskutuje wyraziłem swoją opinie, a wracając do modelu jeszcze na sekund dwie to zmatowił bym opony Cytuj
sokol Napisano 4 Września 2009 Autor Napisano 4 Września 2009 Sklejalność całkiem fajna, jak co to polecam ten model tym bardziej, że cena przystępna Można zrobić go w dwóch wersjach - w pozycji bojowej (prawie jak u mnie), bo ta muzealna nie do końca jest poprawnie rozstawiona lub w pozycji marszowej. Pewnym problemem jest trochę niedokładny rysunek montażowy. Przez co udało mi się popełnić pewne błędy. Jednak udało się je naprawić i poniżej zdjęcia już prezentują wersję poprawną. Co do kurzenia, łoszów i bruzdingu... to miało tak wyglądać i brudzić tego nie będę. W planach mam kolejną polską pelotkę, czyli 40mm Boforsa i ta już będzie pobrudzona Cytuj
cloner16 Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Bardzo brakuje washa , za duży kontrast pomiędzy kołami a resztą. Cytuj
sokol Napisano 7 Września 2009 Autor Napisano 7 Września 2009 Washa nie ma i nie będzie. Miało być i jest muzealnie. Egzemplarz osiemdziesiątki piątki z muzeum w Koszalinie zostaał na maj 2009 świeżo odmalowany. Cytuj
peter Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 O Boże ! A od kiedy wash jest metodą brudzenia !! Od odzwierciedla światłocień widoczny na muzealnym egzemplarzu (i na każdym przedmiocie ....) Więc radzę zrobić Cytuj
szlachcik1 Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 O Boże ! A od kiedy wash jest metodą brudzenia !! No w pewnym mniejszym stopniu też jest np. przy skali 1:144 jakbyś użył pigmentów to byś zakurzył cały model :p Cytuj
sokol Napisano 8 Września 2009 Autor Napisano 8 Września 2009 Koledzy pozwolą jednak, że ten model zostanie w takim stanie jak jest Taka jest po prostu moja wizja Cytuj
Marwaw Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Bardzo dobrze Wojtek, tak trzymaj, super model Cytuj
peter Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Koledzy pozwolą jednak, że ten model zostanie w takim stanie jak jest Raczej mój świat sie przez to nie zawali więc niech CI będzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi