sokol Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Armata przeciwlotnicza 85 mm 52-K wz. 1939, model w skali 1:35, firmy Choroszy Modelbud (żywica) Model w w malowaniu prezentowanym w Muzeum Obrony przeciwlotniczej w Koszalinie podczas Nocy Muzeów, maj 2009 A tak wyglądało to w Koszalinie w maju 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Mi osobiście malowania muzealne się nie podobają, przez co Twój model wydaję się być czysty i zabawkowy... ja mimo wszystko bym go odrobinkę ale dosłownie odrobinkę obił, zakurzył ewentualnie zabłocił i rzecz jasna zawashował jak ze sklejalnością było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 szlachcik1, czyli armata w muzeum wg. Ciebie też wygląda jak zabawka, bo ja tu widzę bardzo ładną kopię (pomniejszoną ) orginału.. Nie wszystko musi być okurzone, poobijane i zardzewiałe . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Super armatka. Pzdr dla kolegi z tego samego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 szlachcik1, czyli armata w muzeum wg. Ciebie też wygląda jak zabawka, bo ja tu widzę bardzo ładną kopię (pomniejszoną ) orginału.. Mi osobiście malowania muzealne się nie podobają Ta z muzeum jak zabawka to raczej nie bo wymiarami nie pasuje... Zaś miniaturka w 35 tak. Osobiście nie lubię czystych egzemplarzy takich jakie są eksponowane w muzeach dlatego rzadko chodzę... Osobiście preferuję modele zużyte w różnych (mniejszych bądź większych stopniach) trochę kurzu, błota, rdzy nie koniecznie... Nie wszystko musi być okurzone, poobijane i zardzewiałe oczywiście że nie... ale każdy ma inne gusta, a o tym jak wiemy się nie dyskutuje wyraziłem swoją opinie, a wracając do modelu jeszcze na sekund dwie to zmatowił bym opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Sklejalność całkiem fajna, jak co to polecam ten model tym bardziej, że cena przystępna Można zrobić go w dwóch wersjach - w pozycji bojowej (prawie jak u mnie), bo ta muzealna nie do końca jest poprawnie rozstawiona lub w pozycji marszowej. Pewnym problemem jest trochę niedokładny rysunek montażowy. Przez co udało mi się popełnić pewne błędy. Jednak udało się je naprawić i poniżej zdjęcia już prezentują wersję poprawną. Co do kurzenia, łoszów i bruzdingu... to miało tak wyglądać i brudzić tego nie będę. W planach mam kolejną polską pelotkę, czyli 40mm Boforsa i ta już będzie pobrudzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Czemu nei zrobiłeś washa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Bardzo brakuje washa , za duży kontrast pomiędzy kołami a resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Washa nie ma i nie będzie. Miało być i jest muzealnie. Egzemplarz osiemdziesiątki piątki z muzeum w Koszalinie zostaał na maj 2009 świeżo odmalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 O Boże ! A od kiedy wash jest metodą brudzenia !! Od odzwierciedla światłocień widoczny na muzealnym egzemplarzu (i na każdym przedmiocie ....) Więc radzę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 O Boże ! A od kiedy wash jest metodą brudzenia !! No w pewnym mniejszym stopniu też jest np. przy skali 1:144 jakbyś użył pigmentów to byś zakurzył cały model :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Koledzy pozwolą jednak, że ten model zostanie w takim stanie jak jest Taka jest po prostu moja wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Bardzo dobrze Wojtek, tak trzymaj, super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Koledzy pozwolą jednak, że ten model zostanie w takim stanie jak jest Raczej mój świat sie przez to nie zawali więc niech CI będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi