Artek Napisano 19 Lipca 2008 Napisano 19 Lipca 2008 Witam po raz kolejny. SCUD się robi, a ja mam następne pytanie. Tym razem dotyczące rakiety. Konkretnie materiału z jakiego była wykonana (blacha? , laminat?). Interesuje mnie też miejsce, w którym mocowana była głowica bojowa. Jakieś fotki może? Z góry dzięki. Pzdr Artek Cytuj
Grzegorz Napisano 19 Lipca 2008 Autor Napisano 19 Lipca 2008 Dopiero dotarłem , po kilku dniach poza domem... Rakieta jest z "blachy" . Zdjęcia całej rakiety są u nas na forum. Cytuj
Zderzak Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Nie czytałem całego tematu, ale w jakimś numerze Polski Zbrojnej natknąłem się na fotografię polskiego maza w wersji z zabudową łączności czy radiolokacji. Ogólnie mówiąc Polacy przerabiają wszystko na wszystko Cytuj
Grzegorz Napisano 25 Lipca 2008 Autor Napisano 25 Lipca 2008 Jest wzmianka o tej zabudowie w tym temacie. To jest stacja naprowadzania systemu NEWA SC. Był również pomysł posadowienia na MAZ-543 wyrzutni rakiet tego systemu jednak finalnie zabudowano go na podwoziu czołgowym. Cytuj
Grzegorz Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Napisano 31 Sierpnia 2008 Dzięki ofiarności "Vadima Styepanova" będą galerie z nowymi eksponatami które od kilkudziesięciu godzin stoją w Muzeum Artylerii w SP. FR.... Mały przedsmak... Cytuj
93mati Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 O, Topol Szkoda, że 7-osiowy ale ten też jest fajny Cytuj
kat Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 Szkoda, że 7-osiowy ale ten też jest fajny A to jaki miał by być Cytuj
93mati Napisano 31 Sierpnia 2008 Napisano 31 Sierpnia 2008 8-osiowe ale to by było mało prawdopodobne Cytuj
Grzegorz Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Napisano 31 Sierpnia 2008 Szkoda, że 7-osiowy ale ten też jest fajny A to jaki miał by być Nowe podwozia mają 8-osi (TOPOL M...) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi