RH Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 (edytowane) No i kolenjy modelik ,tym razem z okresu kolorowego lotnictwa USA z lat 30-tych,czyli Mysliwiec armijny P-26 . Model Hasegawy w skali 1:32 A jescze dla dociekliwych.Pasy na boku to nie kalka Edytowane 6 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Chyba specjalnie tak a nie inaczej zatytułowałeś wątek, żeby nikt nie znalazł P-26, jak będzie kiedykolwiek szukał? Jednak te kolorowe malowania z dawnych czasów, miały swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Zarąbisty, bardzo ładnie wykonanie – no i piękne drzewko. Też mam w planach P-26A/C Peashooter, Academy, 1:48 (2179), kadłub w kolorze khaki i żółte skrzydła. Najbardziej mnie przerażają naciągi. Czy w swoim modelu naciągi robiłeś na samym końcu, jak już model był pomalowany, czy też część ich mocowałeś już wcześniej? Co użyłeś do ich wykonania? Malowanie Twoje, czy fabryczne ? Jeszcze raz gratulacje extra modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Zarąbisty, bardzo ładnie wykonanie – no i piękne drzewko. Też mam w planach P-26A/C Peashooter, Academy, 1:48 (2179), kadłub w kolorze khaki i żółte skrzydła. Najbardziej mnie przerażają naciągi. Czy w swoim modelu naciągi robiłeś na samym końcu, jak już model był pomalowany, czy też część ich mocowałeś już wcześniej? Co użyłeś do ich wykonania? Malowanie Twoje, czy fabryczne ? Jeszcze raz gratulacje extra modelu. Naciągi wykonane z żylki pomalowane pisakiem spirytusowym. Klejone na samym końcu ,tym bardziej że byly wszędzie specjalne otwory montażowe. podklejpne klejem i delikatnie zamalowane farbą miejsca lączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi