tomek14147 Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 (edytowane) Model robiony w ramach projektu grupowego "Wojna na Pacyfiku". Sam Sherman to produkt typowy dla Dragona, samoskładalny i ładnie zdetalowany. Jest to mój drugi model w tej skali i kolejny, z którego nie jestem jakoś specjalnie zadowolony. Prawdę mówiąc to nie miałem jakiegoś planu w jaki sposób mam go zrobić i co chwilę zmieniałem koncepcję wykonania, co jak widać nie wyszło na dobre. Robiąc ten model chciałem odwzorować pojazd z walk o wyspę o Peleliu. W tym celu dokupiłem kalki firmy Bison Decals. Dodałem także trochę gratów z zestawu Tamiyi na płytę silnikową. Dobra koniec pisania, trochę zdjęć: Możecie bić. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Hejka ! Możecie bić. hym... Ok, to zacznijmy od podbrzusza;) Metalizer zbytnio uwydatniony, chodzi o gaski. Nietylko te trakcyjne strikte, ale także te za obrone robiące. Na trakcji, przedobrzyłeś, co na fotkach widać. Z kolei na pancerzu są zbytnio nowe, bez nalotu kurzu..jak u góry do przyjecia, tak u dołu ichnich..za czyste. Dość dosadnie złeteringowanie, brawo za odwagę, niemniej zbyt jednolicie. Jak mniemam uzyłeś miga kolor sand - dość niefortunnie. Pył piaskowy jest dość różniący się..ale to polemizowac można, na zasadzie dla czego woda jest mokra. Bardzo fajnie Ci spływki oleistopodobnej mazi wyszły...zastanawia mnie poczemu po obu stronach tak samo...a czemu na podwoziu tego nie ma? Zbyt rycząco u góey, za mało w dole. Mg kadłuba - widoczna zieleń u wyjścia z płyty. Tomek, jak można. W nastepnym projekcie jakimkolwiek skup się na uwydatnieniu kurzem i czymkolwiek, na dokładnym usyfieniu samej bryły pojazdu, Dodatki niestety najlepiej Ci nie wyszły. Nitki, której jak sie domyślam uzyłeś, wpierw w jakimś sidoluxie zamocz, coby Ci farfoceli zanikły....i takie tam. O merytoryce powiem nic, bom noga...a i szermiego ani 1 nie popsułem, ot co fanaberie i polemika ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Września 2009 Autor Share Napisano 12 Września 2009 Cóż, trudno mi się nie zgodzić z tym wyszystkim co tutaj napisałeś. W następnych pracach postaram się skorzystać z Twoich rad, za które jestem bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 13 Września 2009 Share Napisano 13 Września 2009 Jeśli chodzi o brudzenie to wiadomo - kwestia gustu dlatego się nie wypowiadam Oglądając zdjęcia mam wrażenie, że model sklejałeś trochę "na szybkiego i aby do przodu" stąd niektóre detale wydają się niedopracowane - np nie wyszpachlowałeś obu połówek wieży, przez co widać dużą szparę na łączeniu (w rzeczywistości była odlewana w jednym kawałku), również dodatkowy ekwipunek nie powala malowaniem i wykonaniem Podsumowując model przyzwoity ale niedopracowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi