Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano

Super , silnik wygląda rewelacyjnie ,faktura powierzchni też pierwsza klasa , gęsta siatka wgłębnych nitów ale delikatnych a nie takich jak w P-51 Dragona czy Tumpetera.

Osłony silnika ...0,4 mm mocowane na mini magnesach ...fajny bajerek .

Pewnie będzie "trochę" kosztować , ale za to przyjemność z budowy tego zestawu ...bezcenna. Już wiem na co odkładać pieniążki

Pozdrawiam Jarek

Napisano

Model Pacific Coast jest o 100 dolarów tańszy (i ma polskie malowanie Skalskiego). Co może być warte 100 dolarów w modelu Tamiy ?

Napisano

Myślę że najważniejsze że w ogóle pojawi się model tego pięknego samolotu, cena pewnie spadnie z czasem , tak jak w przypadku każdej nowości tej firmy. Spitfire z Pacific Coast nie jest raczej modelem wielkoseryjnym i jest trudno osiągalny ,właściwie chyba tylko na allegro (w ostatnim czasie sprzedały się dwa 152 i 300 !?! zł ).

100 dolarów więcej pewnie za to że w modelu Tamiya nie trzeba będzie używać szpachlówki , piły, rylca , szlifować i odtwarzać lini podziału w wielu miejscach , za czym osobiście nie przepadam ,dostajemy także możliwość ekspozycji silnika bez pokryw a w takiej opcji Spit wygląda jeszcze piękniej .

Niektórzy z nas właśnie szpachlowanie i szlifowanie najlepiej lubią w tym naszym hobby a nudzą się przy składaniu "puzli' takich jak Tamiya , dlatego każdy będzie miał swobodny wybór 50 lub 150 $

http://www.hyperscale.com/2008/features/spitfireixc32bg_1.htm

Pozdrawiam Jarek

Napisano
Model Pacific Coast jest o 100 dolarów tańszy (i ma polskie malowanie Skalskiego). Co może być warte 100 dolarów w modelu Tamiy ?

Wszystko! Ja tam lubię jakość.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Podoba mi się ale powiedzcie mi mam dylemat czy kupić tego za ponad 400zł. Jest tez trumphetera w skali 1:24 który lepszy zależy mi by był duży i ten jest świetny a ten trumpka widziałem zdjęcia też robił wrażenie który lepszy? Ciekawe ale ten trumpka gdzieś około 100zł mniej kosztuje a większa skala ?? Pomóżcie bo nie wiem który kupić Pozdrawiam.

Napisano
Podoba mi się ale powiedzcie mi mam dylemat czy kupić tego za ponad 400zł. Jest tez trumphetera w skali 1:24 który lepszy zależy mi by był duży i ten jest świetny a ten trumpka widziałem zdjęcia też robił wrażenie który lepszy? Ciekawe ale ten trumpka gdzieś około 100zł mniej kosztuje a większa skala ?? Pomóżcie bo nie wiem który kupić Pozdrawiam.

Nie spotkałem jeszcze w necie złej opini na temat tego najnowszego modelu Tamiya , wszyscy którzy już go mają wypowiadają się w samych zachwytach i twierdzą że jest to najlepiej wyprodukowany model jaki do tej chwili powstał . Pozostaje oczywiście kwestia finansowa , ja osobiście poczekam jak troszkę stanieje . Trumpeter produkuje kilka modeli w dużych skalach rocznie i moim zdaniem nie zawsze są to modele dopracowane .

http://aeroscale.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=149817&page=2

Pozdrawiam jarek

• 2 weeks later...
Napisano

Jako że jestem szczęśliwym posiadaczem modelu, zrobiłem fotki fragmnetu instrukcji montażu przedziału silnikowego. Widać ładnie co dostajemy za taką kasę. A to tylko fragment całości. Czy warto kupić ? Uważam, że warto.

th_1-1.jpg th_2-1.jpg th_3-1.jpg th_4.jpg

th_5.jpg th_6.jpg th_7.jpg th_8.jpg

th_9.jpg

Pozdr.