Kuglaty Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Nareszcie (po około 3 miesiącach)udało się ukończyć ten projekt. Tutaj można zobaczyć warsztat:http://www.dioramy.fora.pl/pojazdy-wojskowe-warsztat,12/airfix-sherman-lcm-1-72-ukonczone,2650.html Do barki dodałem jeszcze liny przy kołach ratunkowych i zabrudziłem ją wirtualną solą w postaci sody, oraz nałożyłem kalki. W sumie galeria wyszła jak mała (niestety tylko jednorazowa) dioramka. Miłego oglądania ;) Tutaj sami figuranci na podstawce ze złotówki ;) PS Barka unosi się na wodzie o własnych siłach Cytuj
mac eyka Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Model całkiem całkiem. Fajna inscenizacja zdjęć. Nieco dziwnie jednak pobrudzony, jakby niechlujnie. W modelu brakuje jednak jednego, ważnego elementu. Gdzie podziały się drzwiczki do butki sternika. Moim zdaniem powinny być po prawej stronie, patrząc od rufy w kierunku dziobu. Szkoda też, że nie zrobiłeś imitacji łańcuchów biegnących od zwijarek do wrót desantowych. Na twoim modelu widać imitację bębna zwijarki ale tylko z jednej burty, to nieco dziwne. Widać jednak, że zestaw ma już swoje lata. Podobny model z Trumpetera w skali 1/144, a więc sporo mniejszy, jest dużo lepiej zdetalowany. Cytuj
Kuglaty Napisano 22 Września 2009 Autor Napisano 22 Września 2009 Model całkiem całkiem. Fajna inscenizacja zdjęć.Nieco dziwnie jednak pobrudzony, jakby niechlujnie. W modelu brakuje jednak jednego, ważnego elementu. Gdzie podziały się drzwiczki do butki sternika. Moim zdaniem powinny być po prawej stronie, patrząc od rufy w kierunku dziobu. Szkoda też, że nie zrobiłeś imitacji łańcuchów biegnących od zwijarek do wrót desantowych. Na twoim modelu widać imitację bębna zwijarki ale tylko z jednej burty, to nieco dziwne. Widać jednak, że zestaw ma już swoje lata. Podobny model z Trumpetera w skali 1/144, a więc sporo mniejszy, jest dużo lepiej zdetalowany. Drzwiczki wg. producenta znajdowały się z tyłu, lecz ja z rozmachu je zaszpachlowałem i zapomniałem obrysować ich linię O łańcuchach - nie mogę znaleźć takich małych ogniwek :( No i możliwe jest, że zwijarka była tylko po jednej stronie burty... (postaram się może z nitki dorobić jakieś liny). No a tak poza tym to Airfix więc niczego lepszego nie można się było spodziewać... Brudzenie owszem trochę wyszło nie tak jak pownno - lecz nigdy wcześniej nie robiłem modelu żadnej łodzi nie do końca wiedziałem jak to ma wyglądać. W każdym bądź razie ja jestem zadowolony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi