Kuglaty Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Nareszcie (po około 3 miesiącach)udało się ukończyć ten projekt. Tutaj można zobaczyć warsztat:http://www.dioramy.fora.pl/pojazdy-wojskowe-warsztat,12/airfix-sherman-lcm-1-72-ukonczone,2650.html Do barki dodałem jeszcze liny przy kołach ratunkowych i zabrudziłem ją wirtualną solą w postaci sody, oraz nałożyłem kalki. W sumie galeria wyszła jak mała (niestety tylko jednorazowa) dioramka. Miłego oglądania ;) Tutaj sami figuranci na podstawce ze złotówki ;) PS Barka unosi się na wodzie o własnych siłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Model całkiem całkiem. Fajna inscenizacja zdjęć. Nieco dziwnie jednak pobrudzony, jakby niechlujnie. W modelu brakuje jednak jednego, ważnego elementu. Gdzie podziały się drzwiczki do butki sternika. Moim zdaniem powinny być po prawej stronie, patrząc od rufy w kierunku dziobu. Szkoda też, że nie zrobiłeś imitacji łańcuchów biegnących od zwijarek do wrót desantowych. Na twoim modelu widać imitację bębna zwijarki ale tylko z jednej burty, to nieco dziwne. Widać jednak, że zestaw ma już swoje lata. Podobny model z Trumpetera w skali 1/144, a więc sporo mniejszy, jest dużo lepiej zdetalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Model całkiem całkiem. Fajna inscenizacja zdjęć.Nieco dziwnie jednak pobrudzony, jakby niechlujnie. W modelu brakuje jednak jednego, ważnego elementu. Gdzie podziały się drzwiczki do butki sternika. Moim zdaniem powinny być po prawej stronie, patrząc od rufy w kierunku dziobu. Szkoda też, że nie zrobiłeś imitacji łańcuchów biegnących od zwijarek do wrót desantowych. Na twoim modelu widać imitację bębna zwijarki ale tylko z jednej burty, to nieco dziwne. Widać jednak, że zestaw ma już swoje lata. Podobny model z Trumpetera w skali 1/144, a więc sporo mniejszy, jest dużo lepiej zdetalowany. Drzwiczki wg. producenta znajdowały się z tyłu, lecz ja z rozmachu je zaszpachlowałem i zapomniałem obrysować ich linię O łańcuchach - nie mogę znaleźć takich małych ogniwek :( No i możliwe jest, że zwijarka była tylko po jednej stronie burty... (postaram się może z nitki dorobić jakieś liny). No a tak poza tym to Airfix więc niczego lepszego nie można się było spodziewać... Brudzenie owszem trochę wyszło nie tak jak pownno - lecz nigdy wcześniej nie robiłem modelu żadnej łodzi nie do końca wiedziałem jak to ma wyglądać. W każdym bądź razie ja jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi