stroju Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Na wstępie informuje że jest to inbox uzupełniający do tego co jest na mojehobby.pl, polecam najpierw się z nim zapoznać: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1494914 Robert się uparł na inbox z komentarzem to nie mu będzie, a i inni też na pewno skorzystają... Raczej zajmę się tu detalami. Do dzieła: Na początek mała dygresja, moje pierwsze skojarzenie jak ujrzałem po raz pierwszy pojazd AAV, widać tu spore podobieństwo : Po otwarciu pudła zawartość jest zapchana po wierzch częściami (z resztą po ich wyjęciu nie udało mi się ich z powrotem włożyć aby dało się domknąć pudło...): Kadłub: Spasowanie wanny i góry jest średnie, nie obejdzie się bez szpachli i piłowania, ale przy tak dużych i skomplikowanych geometrycznie częściach tak bywa... HB to nie Tamka... Góra: Tutaj napotkamy duże ilości śladów po wypychaczach i niektóre będą wymagały szpachlowania, gdyż ten element będzie też sufitem wnętrza. Od góry wygląda bardzo ładnie, są spawy, nawet powierzchnia antypoślizgowa (dobrze widać po lewej u dołu), przyczepić się tylko można do zaokrągleń w otworach na peryskopy, ale to typowy mankament także dla Trumpka, trochę trzepa będzie podziałać skalpelem. Wanna kadłuba: Tu jest wszystko ok, a chyba wszystkie ślady po wypychaczach zaostaną zasłonięte przez ścianki wnętrza. Gąsienice: W zestawie są 3 worki z ogniwkami i 4 ramki z częściami gąsienic (każde ogniwko składa się z 2 części. Bardzo ładnie się to prezentuje dużo lepsze od Dragonowych bo nie ma śladów po wypychaczach i formie, jedna z mocniejszych stron zestawu. Blaszki i kalki: Blaszki "absolutne minimum" i kalki. Blaszki są dość sztywne. Pobieżny rzut oka na detale: Ogólnie zestaw wart 140zł, HB mnie pozytywnie zaskoczył bo oglądałem kiedyś ich leopardy i wcale nie wyglądały tak dobrze jak to, jakościowo chyba się polepszyli... tylko te ogromne ilości wypychaczy... Ogólnie 4,5/5 Polecam, jak ktoś lubi takie pokraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzh Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Możesz obfotografować dokładnie jedno ogniwko? Czy nie ma jakiś śladów łączenia form itd. Czyli kolejny zakup się szykuje Robert się uparł na inbox z komentarzem to nie mu będzie, A kto chciał ode mnie inboxa M40 Long Tom AFV? jak ktoś lubi takie pokraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Możesz obfotografować dokładnie jedno ogniwko? Czy nie ma jakiś śladów łączenia form itd. Aparat już na takich szczegółach nie pociągnie, ale uwierz mi na słowo że nie ma, oglądałem przed chwilą... A kto chciał ode mnie inboxa M40 Long Tom AFV? A to było "dawno i nieprawda", już mi wyleciało z pamięci, coś takiego było, to było przed tym jak hmmmm... na dobre zapadłeś mi w pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Cześć Mam ten model i powiem że seria tych amfibii to najlepsze modele Hobby Bossa. A do tego jeszcze jest to niezły "kawał" modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 A do tego jeszcze jest to niezły "kawał" modelu. No właśnie, tu małe porównanie które zapomniałem wrzucić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi