Roobert Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Witam, już dawno się nie odzywałem. oto co urodziło mi się ostatnio na warsztacie. Lim-6M Smera w 1:48. model całkiem przyjemnie się sklejało. W niektórych miejscach było sporo podcinania i szlifowania. Spodziewałem się trudniejszej przeprawy ale nie było źle Model całkowicie ręcznie malowany Humbrolkami. Te obdrapania i zabrudzenia na taką skalę robiłem pierwszy raz. Chciałem osiągnąć efekt długirj eksploatacji bez poważnego remontu. Może troche przesadziłem z tymi obdrapaniami, ale mi się podoba model jest prosto z pudła. Dodałem tylko pasy z Edka. P.S na warsztat niedługo trafi Lim-6bis też Smera w 1:48. Proszę o ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 jejku, co się z tym samolotem działo ??? Bardziej wygląda na eksponat muzealny (przynajmniej w niektórych muzeach) - po prostu jak dla mnie to ma za dużo śladów eksploatacji. Czy dobrze widzę, że jest mała szpara w przykadłubowej, przedniej części lewego skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2006 Sprawdziłem, nie ma szpary. Wiem, że troche przesadziłem ale jak zaczołem "drapać" to nie mogłem przestać Tego troche potraktowałem doświadczalnie. Bis będzie już lepszy Postaram się nie przekombinować. edit: czy moderator może przenieść wątek do galerii? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Czyli to co wziąłem za szparę to kwestia światłocienia. Aha - zapomniało mi się - model i tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 fajny,ladnie podniszczony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Szpara jest ale pod wiatrochronem. Popraw to. I tak dla mnie bomba bo myslalem, ze ten model jest niesklejalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2006 To znowu ja Zastanaiałem się nad śladami "zużycia" na samolocie. Gulus, mówiłeś, że za dużo ich. To popatrz na zdjęcie http://www.airliners.net/open.file/0281873/L/ o taki efekt mi mniej więcej chodziło. Dopiero teraz znalazlem odpowiednią fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Grudnia 2006 Share Napisano 26 Grudnia 2006 Roobert, mi chodziło o to, że na Twoim samolocie jest dużo takich szarych plam, jakby naniesione błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2006 Pewnie chodzi o kolor aluminium roztarty sychym pędzlem po samolocie. Aparat nie jest najlepszy i może troche przekłamywać. Ale ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi