Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siedem-dwójka skończona.

Zdjęcia robione przy sztucznym świetle, ale nie chciało już mi się czekać do jutra.

Model to Tamiya + grile Eduard i parę części z zestawu CMK oraz własne przeróbki. Pomalowany Humbrolem 155, następnie czarny wash, suchy pędzel wheateringiem Pactry i metalizerami Model Master oraz odrobina suchych pasteli.

Mam nadzieję, że się Wam spodoba.

pc090052dq9.th.jpg pc090066kl1.th.jpg pc090071pa1.th.jpg pc090068nu9.th.jpg

pc090057ud8.th.jpg pc090059yd3.th.jpg pc090066ah0.th.jpg

pc090061bl1.th.jpg pc090063mt4.th.jpg pc090065hi5.th.jpg

Napisano

Trochę technikalii, wstawiaj fotki po 3 - 4 w rzędzie.

Po drugie - robiłeś je z ręki? Szkoda, że jednak nie poczekałeś do światła dziennego :(

Napisano

Fajny no i nie ma błota po kolana

Napisano

Jednak dobre światło, to dobra rzecz.

Chciałbym mieć takie coś w domku.

Napisano
Napisz coś o technice malowania i reszcie.

Pawle malowanie to typowy standardzik. Humbrol 155 położony 2 razy, następnie wash z czarnej plakatówki zmieszanej z kroplą ludwika (kładziony na powierzchnię matową i mimo wszystko wychodzi ), na to mocny weathering pactry oraz tu i ówdzie przetarcia metalizerami Model Master (titan i aluminium). Najwięcej metalizerów jest oczywiście na gąsienicach i w miejscach uczęszczanych przez załogę w momencie zajmowania stanowisk. Przetarcia aluminium potraktowane jeszcze odrobiną suchego pędzla Humbrol 113/60 (nie mogłem się zdecydować czy postawić na rdzę czy minię). Na koniec suche pastele, głównie szarości i czerń. Wszystko pokryte lakierem Revell nr.2.

no i nie ma błota po kolana

Według mnie dobre błotko nie jest złe, ale w momencie jak model będzie eksponowany z podstawką. Osobiście w podstawki się nie bawię, tak więc błotka też na moich modelach raczej nie będzie

Jednak dobre światło, to dobra rzecz.

Chciałbym mieć takie coś w domku.

Gulus i lina ma się na czym trzymać

Pozdrawiam współczesnych pancernych!

• 9 months later...